Vzhod ZDA od New Yorka do Toronta

10 dni
8-15
ZDA, Kanada

PREGLED POTOVANJA

Destinacija: ZDA, Kanada

Trajanje: 10 dni

Način potovanja: letalo iz Ljubljane oz. bližnjega letališča

Najmanjše število potnikov: 8

Odhodi: 2023

 • 27.4. - 6.5.2023 - ODLIČEN TERMIN (2 VIKENDA IN 3 PRAZNIKI) - POTREBNI LE 4 DNEVI DOPUSTA! - RAZPRODANO 
 • 24.6. - 3.7.2023 - PO KONCU ŠOLE (2 VIKENDA) - RAZPRODANO 
 • 22.9. - 1.10.2023 - JESENSKA PRAVLJICA (2 VIKENDA) - ZAGOTOVLJENO

VRHUNCI POTOVANJA

 • Ikonični New York! Ogled osrednjega in spodnjega Manhattna: Times square, Peta avenija, Centralni park Madison Square Garden, Chelsea, Greenwich Village, SoHo,TriBeCa, Kitajska četrt, Little Italy, Brooklyn bridge, Wall Street in Ground Zero
 • Vzpon na Empire State Building
 • Obisk znane ameriške akademije West Point, kjer nas lokalni vodnik popelje skozi najstarejšo vojaško akademijo
 • Toronto, največje kanadsko mesto; panoramski ogled mesta in njegovih znamenitosti
 • Obisk ene največjih športnih dvoran v Kanadi, Rogers Center
 • Vožnja po najdaljši ulici na svetu – Yonge
 • Casa Loma – najlepši kanadski privatni dvorec
 • Niagarski slapovi. Tretji največji slapovi na svetu, ki si jih ogledamo podnevi in ponoči ko so osvetljeni
 • Vožnja z ladjico direktno pod slapove
 • Lancaster County, poznan kot dežela Amišev
 • Voden ogled Amiške vasice, kjer se seznanimo z načinom njihovega življenja.
 • Obisk glavnega mesta ZDA, Washingtona
 • Panoramski ogled Bele hiše, spomenikov Washingtonu, Lincolnu in Jeffersonu, spomenikov korejski, vietnamski in 2. svetovni vojni, verige muzejev Smithsonian, Kapitola, Vrhovnega sodišča,..
 • Ogled zgodovinsko najpomembnejšega mesta ZDA – Philadelphija
 • Liberty Bell in Liberty Hall
 • Tek do vrha ''Rocky-jevih'' stopnic

NAČRT POTEKA POTOVANJA

1. dan: Slovenija – Evropa – New York

Zbor potnikov na letališču (Ljubljana ali bližnje letališče) ob dogovorjeni uri, ter polet letala proti Severni Ameriki. Pristanek na letališču v New Yorku in po opravljenih mejnih formalnostih prevoz v hotel, ki se nahaja ob poti v Filadelfijo. 

New-York-ZDA-potovanje

2. dan:  New York - Philadelphia - Lancaster County

Po zajtrku se odpravimo v Filadelfijo. Sledi celodnevni ogled zgodovinsko najpomembnejšega mesta ZDA, saj so tu leta 1776 podpisali Deklaracijo neodvisnosti in kasneje napisali ameriško ustavo. Ogled mesta začnemo s sprehodom čez najstarejšo ulico v ZDA - Elfreth's Alley. Nato si od zunaj pogledamo hišo, kjer je živela Betsy Rose - gospa ki je zašila prvo zastavo ZDA. V zgodovinskem delu mesta obiščemo tudi Independence Hall, kjer nam bo lokalni vodnik predstavil kako so potekali pogovori in pogajanja za neodvisnost in podpis deklaracije. Vsekakor si bomo ogledali tudi Liberty hall ter Liberty Bell - znameniti zvon, ki predstavlja simbol Ameriške neodvisnosti. Videli pa bomo tudi nekatere druge pomembne stavbe v mestu – mestno hišo s kipom ustanovitelja mesta in države Pennsylvanie, Williama Penna,  Kovnico - Old Mint, kjer so pričeli s kovanjem prvega denarja itd...Na drugi strani mesta pa si bomo imelu možnost ogledati Rodinovo galerijo, knjižnico, Manasonic Temple, muzej umetnosti in seveda preteči znamenite ''Rocky'' stopnice. Poti ne nadaljujemo dokler se vsi ne fotografiramo z legendo mesta / kipom ''Rocky-ja Balboe''. Pozno popoldan pa poiskusimo še tipičen ''Phily Cheese'' sendvič (CT paket), ki ima specifično lokalno tradicijo. Proti večeru bomo mesto zapustili. Pot nas bo peljaja na podeželje, kjer živijo Amiši. Nočitev v hotelu.

Philadelphia-NewYork-potovanje-vzhod-amerike

3. dan: Lancaster County – Washington

Po zajtrku se bomo malce zapeljali skozi okrožje Lancaster. Kaj kmalu lahko opazimo malce drugačne hiše, lesene kmetije, visok v zrak obešeno oprano perilo, specifična oblačila lokalnih prebivalcev ter seveda ikonično konjsko oprego, ki predstavlja ključno transportno sredstvo v okrožju. Dobrodošli v deželo Amišev. Ta krščanska skupnost ljudi je znana predvsem po tem, da zavračajo vso moderno tehnologijo (Radio, TV, Elektrika, Avtomobili) in se ukvarja samo z kmetijstvom. Kako dejansko živijo in kakšne ''trike'' uporabijo, ko prideje do uporabe tehnologije ali modernih pripomočkov, pa izvemo v ''The Amish village''. V vasici se bomo na vodenem ogledu seznanili z njihovim načinom življenja, izobraževanja o tradicijah itd...Pot bomo nato nadaljevali proti Washingtonu, zagotovo pa okrožja Lancaster ne zapustimo, dokler ne srečamo vsaj ene izmed znamenitih kočij, s katerimi se Amiši prevažajo. Popoldan prispemo v glavno mesto ZDA - Washington. Panoramski ogled Bele hiše, spomenikov Washingtonu, Lincolnu in Jeffersonu, spomenikov korejski, vietnamski in 2. svetovni vojni,  Kapitola, ter vrhovnega sodišča itd. Imeli bomo tudi nekaj časa da raziščemo kakšnega izmed zanimivih muzejev verige Smithsonian (Muzej Ameriške zgodovine, Naravne zgodovine, muzej umetnosti, zgodovine Indijancev ali muzej letalstva in vesolja).  Za večerjo obiščemo steakouse v bližini hotela (CT Paket). Nočitev. 

Amisi-amerika-konjska-vprega

4. dan: Washington – Pokrajina Pensilvanije 

Po zajtrku nadaljujemo z ogledi po Washingtonu. Mimo Pentagona se bomo zapeljali na vojaško pokopališče Arlington, kjer je v družbi prek 290.000 vojakov pokopan tudi znani ameriški predsednik J. F. Kennedy. Po želji se vrnemo v središče mesta, da obiščemo še kakšnega izmed zanimivih muzejev in naredimo še kakšno fotografijo pri odsevnem bazenu, ki povezuje Lincolnov in Washingtonov spomenik (tisti znameniti obelisk). Obiščemo tudi živahten predel mesta -  Georgetown, kjer je veliko barov in restavracij. V popoldanskih urah se iz zvezne države Maryland vrnemo v Pensilvanijo. Vožnja proti severu preko Apalačev vse do mesteca Altoona ali State College, kjer bomo prenočili. 

Washington-kapitol-potovanje-po-vzhodni-obali-ZDA

5. dan: Altoona – Niagara Falls

Po zajtrku nadaljujemo pot proti severu po zanimivi in razgibani pokrajini, s foto postanki na razglednih točkah in pri tradicionalnih pokritih mostovih. Da bo naša pot še bolj zanimiva pa se ustavimo tudi v Zippo muzeju. Verjetno vsi poznate te svetovno znane vžigalnike na poklop. Sledi kratek ogled muzeja in razstave tisoč in enega ''faracajga''. Vsekakor bo tudi čas za nakup unikatnega ali po meri narejenega Zippo vžigalnika. Preko mesta Buffalo pot nadaljujemo do Niagarskih slapov. Ogled slapov iz ameriške strani. Za še boljšo izkušnjo se vkrcamo na ladjico Maid of the Mist, s katero se zapeljemo direktno pod slapove na ameriški in kanadski strani (CT paket). Prestopili bomo mejo s Kanado in se namestili v hotelu. Večerni sprehod po mestu Niagara, ki spominja na pravi mali zabaviščni park, in ponuja ogromno možnosti za zabavo. Nočitev.

Niagarski-slapovi-vzhod-ZDA-in-Toronto

6. dan: Niagara – Toronto – Niagara

Po zajtrku se bomo odpeljali proti Torontu, največjem kanadskem mestu. Med vožnjo naredimo postanek na eni izmed lokalnih cest, kjer domačini prodajajo sveže sadje in lokalne produkte, kot npr. tipičen javorjev sirup. Po prihodu v Toronto bo sledil panoramski ogled mesta in njegovih znamenitosti. Videli bomo eno največjih športnih dvoran v Kanadi, Rogers Center, najdaljšo ulico na svetu – Yonge, staro in novo mestno hišo, parlament in univerzo, številne zanimive muzeje in najlepši kanadski privatni dvorec – Casa Loma. Nekaj prostega časa bomo preživeli na trgu Yonge-Dundas, ki velja za kanadski ''Times Square''. Po želji se lahko povzpnemo na CN Tower (doplačilo), od koder se ponuja čudovit razgled nad mestom in jezerom Ontario. Nato pa nadaljevanje vožnje nazaj proti Niagarskim slapovom. V večernih urah ponovno obiščemo slapove, ko so osvetljeni. Vrnitev v hotel. Nočitev. 

Toronto-Kanada-Potovanje-Vzhod-ZDA-in-Toronto

7. dan: Niagara – West Point – New York

V jutranjih urah se odpravimo na pot proti New Yorku. Na poti se ustavimo v kraju Bethel, kjer se je leta 1969 zgodil Woodstock. Foto postanek pri spominski plošči z razgledom na prizorišče. Če bo čas dopuščal si lahko ogledamo tudi muzej »Bethel Woods Center for the Arts« (doplačilo). Pot nadaljujemo proti prvi ameriški vojaški akademiji West Point. Ustavili se bomo, si ogledali Visitor`s Center in se seznanili z zgodovino akademije. Sledi ogled univerze, ki spominja na ''Bradavičarko'' z lokalnim vodnikom (CT paket). Pot bomo nadaljevali ob dolini reke Hudson in prispeli v mesto New York. Nastanitev in večerni ogled mesta, vse do osrednjega dela Manhattna mimo Rockefellerjevega centra in po znameniti peti aveniji. Večer bomo zaključili na znamenitem Times Square-u. Nočitev. 

New-York-Times-square-potovanje-vzhod-ZDA

8. dan: New York

Po zajtrku bo sledil ogled osrednjega in spodnjega Manhattna z metrojem. Times square, Peta avenija, Madison Square Garden, Chelsea, Flatiron z unikatno trikotno stavbo, včasih poznano kot Fuller Building, Greenwich Village, SoHo, TriBeCa, Kitajska četrt, Little Italy. Z metrojem se nato odpeljemo v Brooklyn, kjer se bomo sprehodili skozi predel Dumbo, od koder se nam ponuja odličen razgled na Mannhattan in Brooklyn bridge. Na Mannhatan se vrnemo peš preko Brooklinskega mostu, ki velja za eno glavinih atrakcij v New Yorku.  V poznih popldanskih urah se bomo povzpeli na ikonični Empire State Building (CT paket), od koder se nam ponuja čudovit razgled na mesto. Prosto za individualno nakupovanje in oglede. Proti doplačilu možen ogled baseball tekme New Yorške ekipe Yankee ali enega izmed mnogih muzikalov na Brodwayu. Nočitev. 

Empire-State-Building-New-York-Potovanje-po-ameriki

9. dan: New York – Evropa

Po zajtrku nadaljujemo oglede mesta. Ogled nekaterih znamenitosti na severnem delu Manhattna (Dakota Building, Centralni park, univerza Columbia, Grantova grobnica in Harlem). Sledi ogled spodnjega dela Manhattna, kjer se nahaja Wall Street. Od zunaj si ogledamo borzo in se fotografiramo z ikoničnim pozlačenim bikom. Obiščemo tudi Ground Zero, kjer sta včasih stala dvojčka, danes pa v neposredni bližini stoji najvišja stoplnica v New Yorku - One World Trade Center, ki v višino meri 541m. Sledi vožnja z ladjico okoli otoka Liberty od koder se nam ponuja čudovit razgled na Kip svobode (CT Paket). Prosto za nakupe in samostojne oglede do poznih popoldanskih oz. večernih ur. Sledi povratek na letališče in polet proti Evropi. 

New-York-potovanje-vzhod-ZDA-in-Toronto

10. dan: Evropa – Slovenija

Pristanek na enem od evropskih letališč in nadaljevanje leta v Ljubljano ali bližnje letališče

Primer hotelske sobe: Dve ''Full size - Double Queen'' postelje za 3-4 osebe 

PREDNOSTI POTOVANJA PO ZDA S CONDOR TRAVEL:

 • Zagotovljeno potovanje v mali skupini, pomeni tudi veliko možnost prilagajanja željam potnikov
 • Odlični vodiči, ki ZDA dobro poznajo. Nekateri so tam tudi živeli.
 • Prevozi v udobnih potovalnih kombijih.
 • Vozi samo vodnik! Potniki so na potovanju zato, da uživajo in ne prevzemajo odgovornosti!
 • V ZDA se veliko časa preživi na poti. Vodnik bo imel tako ogromno časa za razlago na poti z postanki na zanimivih lokacijah. (v kolikor ste v avtu sami, izgubite privilegij vodenja na poti).
 • Spanje v kvalitetnih in preverjenih hotelih kategorije 3* in 4*, na skrbno izbranih lokacijah!
 • Vsak dan začnemo z zajtrkom v hotelu ali tipičnem ameriškem dinnerju
 • Paket vedno vključuje ogromno aktivnosti, ogledov in vstopnin.
 • Za sabo imamo uspešno izpeljanih več kot 100 potovanj po ZDA. Ta potovanja izvajamo že več kot 20 let!

 

CENA POTOVANJA NA OSEBO: (AKCIJSKA CENA VELJA DO 30.6.2023)

Pri 10 potnikih:

 • pri 2 potnikih v isti sobi: 2380€ 2298  na osebo
 • pri 3 potnikih v isti sobi: 2280€ 2180 € na osebo
 • pri 4 potnikih v isti sobi: 2150€ 2110  na osebo

Pri 8 potnikih: 

 • pri 2 potnikih v isti sobi: 2545 2435€ na osebo
 • pri 3 potnikih v isti sobi: 2380 2270€ na osebo
 • pri 4 potnikih v isti sobi: 2315 2195€ na osebo

CENA VKLJUČUJE:

 • letalsko vozovnico na omenjeni relaciji in letališke pristojbine,
 • ročna prtljaga na potovanju - manjši kovček za na letalo 8-10kg + manjši nahrbtnik ali torbica
 • Prevoze po ZDA v potniških kombijih
 • 8 nočitev v hotelih kategorije 3* ali 4* v varnih in zanimivih predelih mest in v hotelu 3* ali 4* v New Yorku v dvoposteljnih sobah,
 • 8 zajtrkov v hotelu ali zajtrkovalnici (če hotel ne ponuja zajtrka - v NY poiskusimo tipične ameriške palačinke in Bagel sandwich),
 • vse oglede po programu,
 • Voden ogled ''The Amish Village''
 • Voden ogled po ''Independence hall'' v Filadelfiji
 • Ogled Zippo Case muzeja
 • Shuttle ali Airtrain transfer na letališče v NY
 • slovenskega vodnika – voznika,
 • organizacijo in izvedbo programa.
 • Turistično takso

 

MOŽNA DOPLAČILA:

 • CT PAKET: 195 EUR (vključuje: 2 x Kosilo ali večerjo (Philiy Cheese Sandwich v Filadelfiji, Steakhouse v Washingtonu), vstopnine: Empire State building, West Point, ladja na Niagarski slapovih, Liberty cruise vožnja z ladjico okoli kipa svobode),
 • urejanje obrazca ESTA za vstop v ZDA - 36€
 • enoposteljna soba – 550 €,
 • oddana prtljaga na letalu do 23kg - 65€ na smer
 • Izbrani sedeži na letalu - cca 40€/smer (V kolikor želite zagotovilo, da boste na letalu sedeli skupaj s sopotniki, je potrebna rezrvacija izbranih sedežev pri letalskemu prevozniku)
 • Prevoz na letališče - cca 50/60€ osebo na smer
 • ogled “musical” predstave na Broadwayu – od 75 $ dalje,
 • prelet New Yorka s helikopterjem – od 250$ dalje,
 • večerje – od 20 do 50$.

OBVEZNA DOPLAČILA:

 • Napitnine po Ameriki
 • Pijača ob obrokih (po želji vsakega posameznika)
 • Katrte za metro v NY - 1 vožnja 3$ (predvidenih 5-7 voženj)

DODATNE INFORMACIJE

 • Letalske vozovnice so po nakupu nevračljive in nezamenljive.
 • Potek potovanja lahko prilagodimo glede na vremenske razmere in želje naročnika.
 • Dodatni popusti so na voljo za otroke 
 • dodatni popusti so na voljo za potnike, ki spijo v eni sobi (V sobah, ki so precej večje kot po evropskih standardih, so ponavadi dve full oz. queensize postelje - max. 4 osebe)
 • Napitnine so del ameriške kulture. Ob vsakem obroku ali naročeni storitvi je potrebno računati tudi na napitnino v vrednosti med 15 - 25% (odločitev v višini napitnine je vaše)
 • Za vstop v hotelske sobe se v Ameriki puščajo depoziti v vrednosti med 50 - 200$ na sobo. V kolikor ni povzročene nobene škode se depozit s strani hotela sprosti naslednji dan ob odhodu. Depozit je potrebno narediti z krednitno kartico na ime gosta, v koliko kreditne kartice ni v vaši lasti, pa lahko depozit za vas pusti tudi vodnik (To je stalna praksa na potovanjih po ZDA)
 • V kolikor potujete sami in se želite izogniti doplačilu za enoposteljno sobo, lahko samostojne potnike združimo v sobe (vsak ima svojo postejo). 

PRIJAVA , PLAČILO IN POPUSTI

 • Prijavnina 15€ na osebo
 • Plačilo je možno razdeliti na obroke. Znesek aranžmaja mora biti pokrit v celoti, najkasneje 1 mesec pred prihodom.
 • Nudimo možnost plačila na več obrokov z Leanpay

Pridobi individualno ponudbo

Condor travel d.o.o.

Mariborska cesta 200b
3000 Celje, Slovenia
Matična št.: 1489259000
Davčna št.: SI43332099

Kontaktne informacije

Financirano od

Prijavite se na e-novice