Safari potovanje od Južne Afrike do Viktorijinih slapov

12
6-8
Južna Afrika, Zimbabve, (Bocvana - Zambija)

PREGLED POTOVANJA

Destinacija: Južna Afrika, Zimbabve + (Zambija ali Bocvana)
Trajanje: 12 dni
Način potovanja: letalo iz Ljubljane oz. bližnjega letališča
Najmanjše število potnikov: 6-8

ODHODI 2023 IN 2024

 • 4.10. – 16.10.2023 - RAZPRODANO
 • 8.5. – 19.5.2024 - Zbiramo prijave

​VRHUNCI POTOVANJA

 • BIG 5 Safari na območju svetovno znanega nacionalnega parka Kruger!
 • Safari med grmičevjem in odprtimi savanami kjer živijo lev, slon, leopard, bivol, nosorog, hijena, opica in druge vrste živali v njihovem naravnem habitatu.
 • Opazovanje horde slonov iz naslonjača pred svojim ''luksuznim'' šotorom.
 • Ko te namesto budilke zbudi, zvok pavijanov ali rjovenje leva
 • Gin in Tonic ob najlepših sončnih zahodih na svetu
 • Ogled mogočnega kanjona Blyde
 • Johannesburg – unikatno mesto polno zgodovine, ki je tesno povezana s Nelsonom Mandelo.
 • Soweto – največje predmestje ali ''Township'' na svetu
 • Viktorijini slapovi – največji slapovi na svetu in eno izmed naravnih čudes sveta!
 •  Obisk tradicionalne vasice, kjer lokalno prebivalstvo še vedno živi v hiškah iz gline.
 • Vožnja z ladjico po reki Zambezi, kjer najdemo povodne konje, krokodile in druge živali.
 • Safari izlet v Bocvano (NP Chobe), kjer bomo med drugim živali opazovali tudi s čolna.

NAČRT POTEKA POTOVANJA

(Z- zajtrk, K- Kosilo, V - Večerja)

1. DAN:
SLOVENIJA - EVROPA – JOHANNESBURG

Zbor potnikov na letališču (Ljubljana ali na enem izmed bližnjih evropskih letališč) od koder bo sledil polet proti Johannesburgu. Predviden pristanek je v jutranjih urah naslednjega dne.

Juzna-Afrika-safari-kamp

2. DAN:
JOHANNESBURG – SAFARI KAMP (GREATER KRUGER PARK) - (K, V)

Po prihodu v Južno Afriko in ureditvi vseh formalnostih, se bomo podali na pot proti vzhodu. Naš cilj je safari kamp na območju razširjenega Kruger parka, kamor bomo prispeli v popoldanskih urah. Ob prihodu nam bo pod ogromnimi drevesi postreženo kosilo, nato pa se nastanimo v naše polno opremljene šotore. Šotori so postavljeni na utrjenih platformah, imajo 2 postelje, elektriko, manjšo omarico in urejen zunanji del, kjer imamo privaten wc, umivalnik in vroč tuš pod afriškim nebom. Pred šotorom so postavljeni tudi počivalniki, s katerih lahko opazujemo dogajanje ob bližnji vodni luknji, kjer se dnevno napajajo sloni, divji prašiči in druge afriške živali. Butični kamp je sestavljen s vsega štirimi šotori in glavno stavbo, kjer najdemo dnevno počivališče in ''bar'' z hladno pijačo. Se pa v kampu nahaja tudi manjši bazenček v katerem se lahko ohladimo ob vročih popoldnevih. Največja prednost kampa, ki jo je potrebno izpostaviti, pa je ta da kamp ni ograjen. S tem je živalim omogočen dostop bližje kampu, kar pomeni da imamo možnost opazovanja afriških živali kar pred našimi šotori. Po krajšem počitku se odpravimo na naš prvi safari. ''Fingers crossed - z malo sreče'' da čim prej opazimo kralja živali, nosoroga, leoparda… Ko se vrnemo v kamp, bomo imeli skupno večerjo, postreženo ob tabornem ognju. Nočitev.

Ves čas nas na safariju spremljata lokalni Ranger in Tracker, ki nam bosta s svojimi izkušnjami sledenju stopinj omogočila najboljšo možno safari izkušnjo na odprtih jeepih.

Juzna-Afrika-safari-Nosorog

3. DAN:
SAFARI IN TRADICIONALNI VEČER (Z, K, V)

Zgodnja budnica in odhod na jutranji safari. Svoj urnik za naslednjih nekaj dni prilagodimo gibanju živali, saj so v zgodnjih jutranjih in večernih urah najbolj aktivne. Komu pa se ljubi na lov ob 3h popoldan. Štart ob sončnem vzhodu in ''lov'' za ogled živali. Koga bomo opazili danes, ne vemo. Lahko pa upamo na kakšno bližnje srečanje z bivoli, opicami, divjimi psi, kdo ve mogoče opazimo tudi ježevca ali hijeno. Območje na katerem se nahajamo je unikatno, ker tu in tam na tem mestu še vedno opazijo zelo redkega črnega nosoroga. Jutranjo kavico spijemo kar na postanku med safarijem, ob kakšni vodni luknji. Ob povratku v kamp pa nas pričaka zajtrk. Prosto za počitek do kosila in odhoda na pozen popoldanski safari. Odhod na malce krajši safari preko nacionalnega parka. Vmesni postanek naredimo v enem izmed sosednjih resortov, kjer si bomo ob izbrani pijači ogledali tradicionalen ples lokalnega plemena. Po zaključku pa se podamo nazaj na pot proti našemu kampu. Tako bomo izkusili tudi pravi nočni safari, kjer bomo s pomočjo močnih svetilk iskali ''odseve'' oči, ki hitro izdajo lokacijo nekaterih živali. Večerja ob povratku in nočitev.

Juzna-Afrika-safari-Leopard-divji-psi

4. DAN:
''THE'' KRUGER NP. SAFARI (ORPEN – LETABA) (Z,V)

Zgodaj zjutraj naš safari jeep zamenjamo za prilagojeno 4x4 vozilo ali panoramski kombi. Čaka nas dobra ura vožnje južno, vse do odprtih savan NP Kruger. V svetovno znan nacionalni park, ki velja za največjega v Južni Afriki vstopimo pri Orpen vratah, kjer nas (skoraj) zagotovo pričakajo zebre, žirafe, impale, gnuji in druge živali ki se raje gibajo na področju odprtih savan. Kdo ve, mogoče opazimo tudi divje pse in redkega geparda. Ob prvem postanku v parku si privoščimo jutranjo kavico in zajtrk, ki so nam ga pripravili za na pot. S panoramsko vožnjo nadaljujemo preko skoraj 19.500 km² velikega območja, kjer smo ves čas na preži za živalmi, ki nas bodo spremljale ob poti. Park je med drugim znan tudi, po velikem številu belih nosorogov in dokaj velikem številu leopardov. Nikakor pa ne smemo pozabiti na živali, ki nas spremljajo od zgoraj. V Kruger parku živi več kot 500 vrst ptic, med katerimi najdemo tudi orle in afriške jastrebe, ki v jatah prežijo nad svojim naslednjim plenom. Skozi različne vrste pokrajin nas bo pot vodila severno vzhodno vse do reke Letaba, kamor bomo prispeli pozno popoldan. Možnost kosila ob razgledu na bližnjo reko, kjer se vedno kaj dogaja. Kasneje si ogledamo še manjši muzej, ki je namenjen slonom. Tam najdemo lepo ohranjeno okostje in okovje odraslega slona. Povratek v kamp v večernih urah. Večerja in druženje ob ognju.

Juzna-Afrika-safari-Kruger-park

5. DAN:
SAFARI (Z,K,V)

Jutranji safari na 12000 hektarjev velikem področju razširjenega Kruger parka. V mirnih jutranjih urah, prisluhnimo zvokom oz. opozorilnim krikom živali, ki se med seboj na takšen način sporazumevajo. Kjer so kriki, so ponavadi tudi plenilci. Družine levov so pogoste na tem območju. In ker so levi teritorialna bitja, tujih levjih ''obiskovalcev'' ne sprejmejo kaj dobro. Nazadnje smo bili na tem predelu priča spopadu ''dveh kraljev''. Mogoče poizkus prevzema krdela doživimo ponovno. Ob povratku v kamp si privoščimo slasten zajtrk in se spočijemo v udobju svojih komfortnih šotorov. Po kosilu v poznem popoldnevu pa se odpravimo na naš drugi del safarija. Najprej se z Jeepi odpeljemo skozi NP, do področja ki ga izbere nas ranger. *Peš safari, je naša naslednja aktivnost. Skozi malce bolj odprta področja se bomo v skupni odpravili na raziskovanje narave in opazovanje manjših bitij, ki jih drugače težje vidimo. Za zaključek dneva pa se odpeljemo še na eno izmed čudovitih razglednih točk, od koder bomo opazovali sončni zahod. Je kdo za Gin & Tonic, šampanjec ali pivo sredi nacionalnega parka? Časti vodnik! Ob povratku v kamp nas pričaka še zadnja večerja. Ob ognju strnemo najljubše dogodke, ki nam bodo za vedno ostali v spominu. Nočitev.

*Peš safari se izvede samo v primeru, nizke rasti trave in ob dogovoru z vsemi člani skupine. Drugače se odpravimo na klasičen jeep safari.

Juzna-Afrika-safari-levji-kralj-Kruger-park

6. DAN:
SAFARI – MOHOLOHOLO - BLYDE RIVER CANYON (OKNO BOGOV) - NELSPRUIT (Z)

Zgodnja budnica in odhod na še zadnji safari na področju razširjenega Kruger parka. Ob povratku pojemo zajtrk in se odpravimo na pot. Naslednji postanek naredimo v zavetišču za divje živale – Moholoholo. Osebje nas popelje skozi poslopja zavetišča, kjer bomo res od blizu spoznali različne živali, ki jim življenje v divjini ni bilo najlažje. Popoldan raziščemo kanjon, ki ga je ustvarila reka Blyde. Med panoramsko vožnjo se ustavimo na različnih razglednih točah, kjer bomo uživali v razgledih na prečudovit kanjon. Ena izmed razglednih točk, je med drugim poimenovana kot ''God's Window'' ali okno bogov, če bi vzeli dobesedni prevod. Kakorkoli že, vsekakor nas čaka božanski razgled. Proti večeru bomo prispeli na območje mesta Nelspruit, kjer bomo nastanili v hotelu, še prej pa naredimo postanek za večerjo. Nočitev.

Juzna-Afrika-safari-Blyde-Canyon

7. DAN:
NELSPRUIT - JOHANNESBURG (Z)

Zajtrk. Sledi vožnja proti Johannesburgu ali Jolly-ju kot mu pravijo domačini. V popoldanskih urah si bomo ogledali največje Južno Afriško mesto Johannesburg s Pretorijo, ki je ena od treh glavnih mest v južno afriški republiki, poleg Cape Towna in Bloemfonteina. Panoramska vožnja skozi mesto. Obiskali bomo različne predele mest, da si lažje ustvarimo celotno sliko o življenju v mestu in JAR nasploh. Rdeča nit – Nelson Mandela in zgodovina apartheida. Vsekakor obiščemo tudi Soweto – največje predmestje ali tako imenovani ''township'' na svetu. V to sotesko so v času apartheida pod prisilo naselili temnopolte prebivalce. S tem je takratna oblast hkrati ustvarila ''geto'', kjer danes v širšem območju živi več kot 3 milijone ljudi. Nekateri živijo v manjših hišah, ki veljajo za pravi luksuz, nekateri v manjših hiškah narejenih iz azbesta, ki so velike kot ''škatlica za vžigalice'', nekateri pa še vedno živijo v barakarskih predelih mesta. Postanek pri rojstni hiši Nelsona Mandele ter pri spominskem centru Hectorja Pietersena, kjer bomo obiskali lokalno tržnico, ki je vedno živahna. Zvečer obiščemo eno od lokalnih restavracij, nato pa se odpravimo do hotela, kjer se bomo nastanili. Nočitev.  

Juzna-Afrika-safari-Nelson-Madela-Square

8. DAN:
JOHANNESBURG – VIKTORIJINI SLAPOVI (Z)

Po zajtrku se odpravimo na letališče od koder bo sledil polet v Zimbabve. Po pristanku, uredimo formalnosti (vizo) in se odpravimo v hotel. Popoldan bo namenjen ogledu največjih slapov na svetu. Mosi-oa-tunya (The smoke that thunders) ali dim ki grmi, je ime ki so ga domačini nadeli Viktorijinim slapovom, zaradi ogromne zavese prša ki se ustvarja ob padcu vode v 108m globoko brezno. Čudo sveta si v celoti pogledamo s strani Zimbabveja. Zvečer prosto za počitek in večerjo v istoimenskem mestecu Victoria Falls. Nočitev.

Viktorijini-slapovi-safari-potovanje

9. DAN:
OBISK TRADICIONALNE VASI IN VOŽNJA Z LADJICO PO REKI ZAMBEZI (Z)

Zajtrk. Dopoldan obiščemo tradicionalno lokalno vasico, kjer domačini še vedno živijo v hišah narejenih iz gline. Spoznali se bomo z njihovo kulturo, načinom življena ter vrednotami za katerimi trdno stojijo. Naš vodnik bo eden od lokalnih prebivalcev, z malce sreče ujamemo tudi lokalnega šamana ali zdravilca, ki je zadolžen za tradicionalno zdravljenje širše lokalne skupnosti. (ne pričakujte plemena, ki je oblečeno v levjo kožo in se preživlja z lovom, tudi domačini so šli v korak s časom, a tradicionalne modrosti še vedno ostajajo). Drug del popoldneva pa je rezerviran za panoramsko vožnjo z ladjico po zgornji strugi reke Zambezi. Četrta največja afriška reka teče na bregovih Zambije in Zimbabveja, kjer je vedno zanimivo tudi dogajanje od reki. Pozorni smo na slone, povodne konje in krokodile. Sončni zahod dočakamo na reki, nato pa se vrnemo v mesto/hotel. Nočitev.

Viktorijini-slapovi-safari-potovanje-tradicionalna-vas

10. DAN:
SAFARI (BOCVANA ALI ZAMBIA) (Z)

Zajtrk. Pred nami je prost dan za uživanje v eni izmed mnogih aktivnostih, ki jih ponujajo Viktorijini slapovi in okoliške države. Možen je rafting na reki Zambezi, polet s helikopterjem nad slapovi ali kakšna druga aktivnost. Za tiste, ki si želijo na svoj potovalni seznam dodatni še kakšno državo, pa je možnost safari izleta v Bocvano ali Zambijo. Safari v Bocvani, je unikaten saj se del safarija naredi kar s čolna. Tako lahko od blizu vidimo živali, ki se pridejo v reko osvežiti. V Zambiji pa si lahko privoščimo ''Rhino Walk'' oz. peš ogled belih nosorogov. Gre za nekakšno varovalko v primeru, da bi se nam nosorogi v Kruger parku predobro skrili. Zaradi prevelikega lova na nosoroge jih živi le še nekaj v Zambiji, kar pa pomeni da so še živeči pod nadzorom lokalnih oskrbnikov. V kolikor bi si želeli Viktorijine slapove ponovno ogledati, je to možno storiti še iz Zambijske strani, kjer se lahko tisti najbolj pogumni tudi namočijo v ''devils pool'' oz. manjši tolmun, ki se nahaja direktno nad slapovi. (samo v oktobru/novembru, ko je nivo reke Zambezi dovolj nizek).

Bocvana-Safari-potovanje

11. DAN:
VIKTORIJINI SLAPOVI – JOHANNESBURG - EVROPA (Z)

Prosto do odhoda na letališče, za nakupovanje spominkov v umetniškem mestecu Vic. Falls, kjer na vsakem koraku najdemo novega lokalnega umetnika in tipične afriške skulpture. Let v Johannesburg kjer prestopimo na drugo letalo. Sledi let proti Evropi.

Viktorijini-slapovi-safari-potovanje

12. DAN:
EVROPA - SLOVENIJA

Pristanek na enem izmed bližnjih evropskih letališč (Benetke, Dunaj, Zagreb) ali Ljubljani.

PREDVIDENA SAFARI NASTANITEV:

Shearwater Lodge Village Victoria Falls ali podobna nastanitev in butični safari kamp na območju razširjenega Kruger parka. Nastanitev v dvoposteljnih sobah s privatno kopalnico. *Butični Safari kamp je bil z letošnjim letom prenovljen, postavljeni so novi, večji šotori (Slika spodaj). 

Safari-lodge-nastanitev

Safari-nastanitev-juzna-afrika-in-viktorijini-slapovi

 

PREDNOSTI POTOVANJA:

 • Zagotovljeno potovanje v mali skupini, kar pomeni veliko več možnosti za prilagajanje željam potnikov.
 • Zagotovljena odlična Safari izkušnja, na področju enega izmed najbolj znanih naravnih parkov na svetu – Kruger national park!
 • Safari poteka na ogromnem območju Kruger parka, kot tudi na področju razširjenega Kruger Parka. Kje je razlika? Območje Kruger parka, je nacionalni park kjer se je strogo pomembno držati urejenih cest, medtem ko je območje razširjenega Kruger parka v veliki večini sestavljeno s privatnih zemljišč, kjer lahko s Safari Jeepi pridemo čisto blizu živalim, ki jih opazimo! Ograje med Kruger parkom in razširjenem Kruger parkom NI, tako da se živali prosto gibajo na celotnem območju.
 • Butičen safari kamp se nahaja znotraj razširjenega Kruger parka. Kamp ni ograjen, kar pomeni da lahko pridejo živali kar se da blizu kampu. Največkrat je to kakšna družina slonov ali divjih svinj, ki se čez dan ohlajajo v vodnem zajetju kampa.
 • Ogled enega izmed naravnih čudes sveta – Viktorijini slapovi!
 • Odlični lokalni vodniki ter spremstvo slovenskega vodnika.
 • Brez problema lahko rečemo, da pri tem potovanju po Afriki dobite najboljšo Safari in nasploh potovalno izkušnjo za vaš denar!
 • Paket vključuje ogromno aktivnosti, ogledov, vstopnin in veliko safari dni, ki so ključni v kolikor želite videti vseh ''Big 5'' in druge živali.

 

CENA POTOVANJA NA OSEBO: (trenutna akcijska cena velja za prijave do 30.9.2023)

 • ​Pri 8 potnikih: 3640€  – 3395€ na osebo

OSNOVNA CENA POTOVANJA VKLJUČUJE:

 • Povratno letalsko karto do/iz Johannesburga
 • Povratno letalsko karto na relaciji Johannesburg – Viktorijini Slapovi
 • Ročno prtljago na vseh letih
 • Lokalne prevoze in transferje v udobnih potniških kombijih
 • 4x nočitev na bazi polnega penziona* v butičnem safari kampu
 • 3x nočitev na bazi nočitve z zajtrkom v hotelu ali tradicionalnem lodgu na zelo dobrem nivoju na Viktorijinih slapovih
 • 2x nočitev na bazi nočitve z zajtrkom v hotelih 4*- 3* (Nelspruit in Johannesburg).
 • 6 Safari izletov na področju razširjenega Kruger Parka
 • 1 celodnevni safari izlet skozi nacionalni park Kruger
 • 1x pijača ob predstavi tradicionalnega večera
 • 1x pijača dobrodošlice ob sončnem zahodu na safari izletu
 • Vstop v zatočišče za divje živali Moholoholo
 • Ogled kanjonov reke Blyde v JAR
 • Ogled Johannesburga in Soweta s lokalnim vodnikom
 • Vstopnino v naravni park in ogled Viktorijinih slapov
 • Ogled tradicionalne vasi s domačinom
 • Vožnja z ladjico po reki Zambezi
 • Slovenskega vodnika/spremljevalca agencije
 • stroške organizacije in izvedbe programa.
 • Turistično takso
 • DDV

MOŽNA DOPLAČILA:

 • Celodnevni safari izlet v Bocvano (Chobe NP) – 190€
 • Rhino walk safari v Zambiji – 85€
 • Ogled Viktorijinih slapov z Zambijske strani – 35€
 • Prelet slapov s helikopterjem – 180€
 • enoposteljna soba – od 690 - 950€,
 • izbrani sedeži na letalu
 • oddana prtljaga 23kg ali več

OBVEZNO DOPLAČILO:

 • Vizum za JAR – 33€ + strošek kurirja (dostava in prevzem viz na Dunaju)
 • Vizum za Zimbabve – 30$ (ali KAZA Viza za vstop v Zimbabve, Zambijo in Bocvano – 50$)
 • Napitnine in podkupnine – cca. 70 - 85$
 • Doplačilo za vstop v NP reke Zambezi – 10$ (v gotovini preden se vkrcamo na ladjico)
 • prijavnina - 15€

DODATNE INFORMACIJE

 • Potovanje je primerno tudi za družine z otroci. (zaradi varnosti morajo biti otroci dovolj ''odrasli'' da upoštevajo vsa navodila lokalnih vodnikov). Za čas Safarija je spanje možno samo v dvoposteljnih šotorih.
 • *Celodnevni safari izlet v Kruger NP, ne vključuje kosila. Bomo pa imeli možnost nekaj pojesti v restavraciji lokanlnega Lodga, z razgledom na reko Letaba.
 • Dodatni popusti so na voljo za otroke – 120€ za otroka.
 • Napitnine na potovanju po Afriki so pričakovane (obvezne). Lokalno delavci vam bodo kaj kmalu dali vedeti, da za svoj servis pričakujejo napitnino. (Odločitev v višini napitnine je vaša, predviden znesek ki ga namenimo za napitnine na tem potovanju pa je cca 70 -85$ po osebi).
 • Letalske vozovnice so po nakupu nevračljive in nezamenljive.
 • Potek potovanja lahko prilagodimo glede na vremenske razmere in želje potnikov.
 • Vizum za JAR pridobimo preko ambasade na Dunaju. Na ambasado je potrebno poslati potni list, izpolnjen obrazec za pridobitev vize (multiple entry), potrdilo o plačilu administrativnih stroškov ter dokazilo o zadostnem stanju financ na vašem bančnem računu. (zadnje 3 plačilne liste). Postopek za pridobitev vize je potrebno začeti najkasneje 1 mesec in pol pred odhodom na potovanje!
 • Vizum za vstop v Zimbabve, kupimo ob vstopu v državo. Potrebno je plačilo v gotovini - USD
 • Za vstop v JAR potrdilo o cepljenju (COVID) NI več potrebno.
 • Za vstop v Zimbabve, Zambijo, Bocvano potrdilo o cepljenju (COVID) NI več potrebno.
 • Tablete za malarijo niso obvezne za vstop v državo, so pa priporočljive (odločitev vsakega posameznika). JAR in Viktorijini slapovi veljajo za ''Malaria free area'' oz. območje kjer je možnost okužbe z malarijo zelo nizka.
 • Cepljenje proti rumeni mrzlici ni obvezno
 • Viktorijini slapovi so v mesecu maju najbolj pretočni, medtem ko se količina pretečene vode v oktobru/novembru v reki Zambezi bistveno zmanjša, vendar so slapovi še vedno zelo lepo vidni. Lahko rečemo da so slapovi maja najbolj mogočni (prš ki ga ustvarijo presega 200m v višini, ponekod dna slapov zaradi prša ne vidimo) medtem ko je pretok vode v oktobru precej bolj umirjen oz. manjši, tako da lahko vidimo do dna kanjona, možno je tudi kopanje nad viktorijini slapovi v Devil's pool. Kakorkoli že, v obeh terminih je ogled slapov spektakularno doživetje ki nikakor ne razočara. Safari v obeh terminih je odličen saj je gibanje živali zelo pogosto. 
 • Nudimo možnost plačila na več obrokov z Leanpay

Pridobi individualno ponudbo

Condor travel d.o.o.

Mariborska cesta 200b
3000 Celje, Slovenia
Matična št.: 1489259000
Davčna št.: SI43332099

Kontaktne informacije

Financirano od

Prijavite se na e-novice