Kuba

12 dni
4 osebe
Kuba

INFORMACIJE

Ta največji, živahen in edinstven karibski otok je ujet v času, zahvaljujoč svoji več kot 50 letni komunistični vladavini in revolucionarnim idejam. Takšna politika je razlog za bogato kulturo, zgodovino in ponosne prebivalce. Uživajte v živi glasbi, plesu, prelepih plažah, sproščenemu vzdušju in zanimivi zgodovini…

PREGLED POTOVANJA

Destinacija: Kuba
Trajanje: 12 dni
Odhod: čez celo leto
Način potovanja: letalo
Najmanjše število potnikov: 4 osebe

VRHUNCI POTOVANJA

 • vroči ritmi kubanske glasbe
 • vzdušje kolonialnega Trinidada
 • vonj in okus kubanskih cigar
 • Chejeva Santa Clara
 • prijazni in temperamentni domačini

POTEK POTOVANJA

1. DAN
SLOVENIJA – HAVANA

Polet letala z vmesnim postankom na enem izmed evropskih letališč proti Havani. Po pristanku transfer do hotela.  Večerja in nočitev.

2. DAN
HAVANA – COJIMAR - HAVANA

Zajtrk. Ogledamo si mesto z vsemi največjimi znamenitostmi vključno z zgodovinsko Plaza de Armas - trg, kjer izdelujejo izdelke domače obrti in katedralo. Obiščemo Muzej revolucije ter impresivni Trg revolucije. Zapeljemo se po »Malecon« – promenadi Havane. Obiščemo tovarno ruma Havana Club, kjer si bomo ogledali proizvodnjo in seveda imeli priložnost poskusiti nekaj vrst ruma. Ogledali si bomo še tovarno cigar – zakaj ne bi poizkusili prave kubanke? Zapeljemo se do znamenite vasice Cojimar, ki je opisana tudi v Hemingwayevem romanu »starec in morje«. Kosilo v lokalni restavraciji. Vrnitev v hotel in nočitev.

3. DAN
HAVANA - PINAR DEL RIO - DOLINA VINALES – HAVANA

Zajtrk. Zapeljemo se v dolino Vinales. Dolina nam postreže z unikatnim pogledom na glavno predelovalno območje tobaka na Kubi. Peljali se bomo skozi provinco Pinar del Rio. Z vožnjo bomo nadaljevali skozi prelepo dolino, večkrat se bomo ustavili, da bomo lahko občudovali njene lepote, bujno tropsko pokrajino, ki ji ni para nikjer na Karibih in kopaste griče imenovane Mogotes. Z ladjico pa se bomo zapeljali v El Indio, podzemski jamski sistem. Sledi kosilo, nato pa vožnja do razgledne točke Loz Jazmines s prelepim razgledom na okoliško pokrajino. Popoldne se bomo vrnili v Havano. Nočitev.

4. DAN
HAVANA – GUAMA – TRINIDAD

Vožnja do Guame, kjer bomo obiskali krokodiljo farmo, ker bo res dejansko vse v znamenju krokodilov – od oblačil do hrane. Nadaljevali bomo do vasice, ki je pravi muzej na prostem. Tukaj bomo spoznali, kako so živeli prvotni prebivalci Kube – Tainos. Ogledamo si tudi muzej Prašičjega zaliva. Po prihodu v Trinidad se nastanimo v hotelu. Nočitev v hotelu po sistemu All Inclusive.

5. DAN
TRINIDAD – CIENFUEGOS – TRINIDAD

Po zajtrku si bomo ogledali Trinidad, ki je pod zaščito Unesca in eno izmed bolj ohranjenih kolonialnih mest na svetu. Mesto bomo raziskali peš. Na naši poti bomo obiskali tudi Romantični muzej, ki predstavlja življenjski stil in arhitekturo kolonialne preteklosti Trinidada. Uživali bomo ob kubanski glasbi v Casa de la Trova nato pa obiskali še staro hišo iz 18. stoletja La Canchanchara, kjer bomo lahko poskusili pravi trinidadski rumov koktajl s sokom iz trsa. Popoldan si bomo ogledali mestece Cienfuegos, ki ga imenujemo tudi »Biser juga« in je znan po svojih  palačah in graščinah. Vrnemo se v Trinidad. Nočitev.

6. DAN
TRINIDAD

Prost dan za uživanje na plaži, različne aktivnosti ali individualno raziskovanje okolice. Po želji se lahko odpravimo na celodnevni treking v narodni park »Topes de Collantes«, kjer se sprehajamo med borovimi in evkaliptusovimi drevesi, zaplavamo v tolmunčkih, uživamo v razgledih. Povratek v hotel. Nočitev v hotelu po sistemu All Inclusive.

7. DAN
TRINIDAD – SANCTI SPIRITUS – CAYO COCO

Zajtrk. Odpravimo se proti otoku Cayo Coco, del otočja Jardines del Rey (Kraljevi vrt). Na poti se bomo ustavili v Sancti Spiritus, enem bolje ohranjenih mest iz časa trgovanja s sladkorjem. Kosilo v lokalni restavraciji na poti. Prihod v Caya Coco proti večeru. Nastanitev v hotelu po sistemu All Inclusive.

8. DAN
CAYO COCO

Prosto za poležavanje na plaži, individualno raziskovanje otoka ali po želji različne aktivnosti, ki jih ponujajo na otoku (ribarjenje, plavanje z delfini, potapljanje).

9. DAN
CAYO COCO

Prosto za poležavanje na plaži, individualno raziskovanje otoka ali po želji različne aktivnosti, ki jih ponujajo na otoku (ribarjenje, plavanje z delfini, potapljanje).

10. DAN
CAYO COCO - SANTA CLARA – HAVANA

Po zajtrku se bomo odpeljali v Santa Claro, zadnje počivališče Che Guevare. Obiskali bomo muzej posvečen njegovemu življenju in mavzolej. Nadaljujemo do Havane. Naredili bomo še zadnje korake po tem čarobnem otoku in živahni prestolnici. Ogledamo si še katero izmed znamenitosti, ki smo jo morda zamudili, zvečer pa bomo lahko ponovili korake salse ali pa si proti doplačilu ogledali enega izmed znanih kabarejev. Nočitev.

11. DAN
HAVANA – EVROPA

Zajtrk. Prosto do odhoda na letališče. Transfer na letališče in polet proti Evropi.

12. DAN
EVROPA - SLOVENIJA

Prihod v Slovenijo.

*Po dogovoru je potovanje možno podaljšati na peščenih plažah v Varadera.

CENA POTOVANJA

Za ceno potovanja nas kontaktirajte. Ceno vam izračunamo glede na število potnikov, vključene storitve, kategorijo hotela in termin potovanja.

CENA POTOVANJA VKLJUČUJE:

 • vse letalske prevoze po programu
 • letališke pristojbine
 • prevoz na letališče in nazaj, v kolikor let ne bo izpeljan z letališča Ljubljana
 • prevoze na Kubi po programu
 • nastanitev v hotelih 4*/3*
 • nastanitev na bazi All Inclusive v Trinidadu in Cayo Coco
 • obroki po programu
 • spremstvo slovenskega vodnika
 • lokalni angleško govoreči vodnik na poti
 • vstopnine: Muzej ruma, Tovarna tobaka, Muzej revolucije, podzemne jame El Indio,  Romantico Museum, Casa de la Trova, La Canchachara, muzej Che Guevare in mavzolej 
 • stroški pridobitve kubanske turistične kartice
 • organizacijo in izvedbo potovanja

DOPLAČILA:

 • enoposteljna soba
 • riziko odpovedi
 • turistično zdravstveno zavarovanje za tujino
 • izstopne takse s Kube in ostale pristojbine plačljive na kraju samem: pribl. 25 € (obvezno)
 • treking » Topes de Collantes« v Trinidadu (prevoz, kosilo, spremstvo): cca. 25 eur pri min. 10 osebah
 • kabare Tropicana v Havani: cca. 90 eur
 • priporočljive napitnine (vodniku na poti): 45 eur

Pridobi ponudbo

Condor travel d.o.o.

Mariborska cesta 212
3211 Škofja vas, Slovenia
Matična št.: 1489259000
Davčna št.: SI43332099

Financirano od

Prijavite se na e-novice