Kalifornija in Zahod ZDA

13 dni
6-12
ZDA

PREGLED POTOVANJA

Destinacija: ZDA
Trajanje: 13 dni
Način potovanja: letalo iz Ljubljane oz. bližnjega letališča
Najmanjše število potnikov: 8

Odhodi: 2023

 • 20.10. - 1.11.2023 ODLIČEN TERMIN (2 VIKENDA IN 2 PRAZNIKA) - POTREBNIH JE LE 7 DNI DOPUSTA

VRHUNCI POTOVANJA

 • San Francisco z panoramskim ogledom vseh znamenitosti
 • Sončni vzhod z razgledom na most Golden Gate v San Franciscu
 • Ogled ''zloglasnega'' zapora Alcatraz
 • Ogled največjih živih bitij na svetu v narodnemu parku sekvoj na obronkih Sierra Nevade v Fresnu
 • Narodni park Dolina smrti, kjer boste lahko priča enkratni naravi in zanimivostim, kot so Furnace Creek, Badwater in Zabriskie
 • Spanje v enem izmed ikoničnih hotelov na Las Vegas Stripu -  popularno ime za »Las Vegas Boulevard«
 • Obsežno večerno dogajanje v Las Vegasu
 • Kanjon tisočerih stolpičev - Bryce Canyon
 • Obisk Antelope Canyona - čudo narave
 • Vožnja skozi rezervat Indijancev Navajo vse do Grand Canyona.
 • ''Skywalk'' hoja po steklu nad enim izmed naravnih čudes sveta - velikim kanjonom!
 • Vožnja po stari trasi znane ceste Route 66 z foto postanki
 • Vožnja po puščavi Mojave
 • Ameriški zajtrki
 • Spominska slika pred ikoničnim napisom ''Hollywood''
 • Sočni zahod na pomolu Santa Monica
 • Walk of fame - sprehod med zvezdami
 • Vožnjo med vilami Beverly Hillsa in sprehod po “najdražji” ulici Rodeo Drive 
 • obisk zabaviščnega parka Universal studios, ter vožnja z vlakcom med filmskimi studiji

 

NAČRT POTEKA POTOVANJA

1. dan: Evropa – San Francisco
Zbor potnikov ob dogovorjenem času na dogovorjenem mestu na enem izmed bližnjih letališč (Zagreb, Benetke ali Dunaj z možnostjo organiziranega transferja). Polet letala z vmesnim postankom v San Francisco. Po pristanku sledi prevoz do hotela, nastanitev. Proti večeru potepanje po mestu in vožnja z znamenito kabelsko železnico (CT paket) v kolikor nam bo to čas še dopuščal. Nočitev. 

Golden-gate-bridge-San-franciso

2. dan: San Francisco
Ker se zjutraj zbujamo zgodaj zaradi čsovne razlike, bomo to izkoristili za vožnjo prek mostu Golden Gate, mimo mesteca Sausalito, od koder se ponuja čudovit razgled nad San Franciscom ob sončnem vzhodu za odličen začetek dneva. Sledi poldnevni panoramski ogled mesta z znamenitostmi: Union Square, Civic Center, najbolj zavita ulica na svetu - Lombard Street, Telegraph Hill, Golden Gate Park, Twin Peaks. Nadaljevanje poti do pristaniškega območja »Fisherman’s Wharf«, od koder se po želji lahko zapeljemo na otoček Alcatraz in si ogledamo bivši zapor (CT Paket). Prosto popoldne za nakupe ali samostojne oglede. Možnost organizirane večerje v restavraciji v kitajski četrti . Nočitev.

Tram-kalifornija-san-francisco

3. dan: San Francisco – Monterey – Pacific Highway – Bakersfield
Po zajtrku pot nadaljujemo proti jugu vse do Montereya. Ribiško mesto z čudovitim sprehajalnim delom, od koder lahko (proti doplačilu) z turistično ladjico zaplujemo vse do odprtega morja na pacifiškem oceanu, kjer lahko opazujemo različne vrste kitov, v njihovem naravnem habitatu. Poleg mogočnih kitov pa nam bodo družbo na poti delali tudi tjulni in delfini. Ker vse diši po sveži morksi hrani, zato si bomo vzeli še nekaj časa za kosilo. Ob obali pacifika, se po ikonični cesti ''Pacific Highway'', s foto postanki vse od mosta Bixby, preko Big Sur-ja, do kolonije morskih slonov.  Proti večeru prispemo v mestece Bakersfield - znanem po country glasbi*, kjer bomo prenočili v hotelu.

Opazovanje-kitov-monterey-kalifornija-zahod-ZDA

4. dan: Bakersfield – Sekvoja Park – Bakersfield.
Zajtrk in nadaljevanje poti po osrednji dolini Kalifornije, kjer pridelujejo veliko večino vseh kmetijskih pridelkov. Pri mestu Fresno bomo zavili proti narodnemu parku sekvoj na obronkih Sierra Nevade in si ogledali največja živa bitja na svetu. Sprehod skozi gozd velikanov do največjega drevesa na svetu - ''General Sherman''. Na poti nazaj pa naredimo še nekaj foto postankov na razglednih točkah nacionalnega parka. Zaključek dneva v mestecu Bakersfield, kjer bomo prenočili v hotelu. Organizirana večerja v Buckowens Crystal Palace, kjer lahko vsakodnevno poslušate živo country glasbo.

Sekvoja-park-kalifornija-in-zahod-ZDA-potovanje

5. dan: Bakersfield – Calico – Narodni park Dolina smrti – Las Vegas.
Zajtrk in nadaljevanje vožnje skozi puščavo Mojave do mesta duhov- Calica. Krajši ogled, mesteca v katerem so snemali veliko večino kavbojskih western filmov - med njimi tudi filme Johna Wayna. Po ogledu, pot nadaljujemo naprej do narodnega parka Death Valley. Priča bomo enkratni naravi in zanimivostim, kot so Furnace Creek, Badwater in Zabriskie. Zvečer prispemo v Las Vegas, panoramska vožnja po stripu. Nastanitev v enem izmed znamenitih hotelov ter nočitev.

mesto-duhov-Calico-kalifornija-in-zahod-ZDA

6. dan: Las Vegas ­– Grand Canyon West Rim – Las Vegas
Zajtrk. Dan bo namenjen celodnevnem izletu v zahodni del narodnega parka Grand Canyon (West Rim). Na poti se bomo ustavili pri Hoover Damu na reki Kolorado in si ogledali mogočni jez. V narodnem parku Grand Canyon bomo imeli možnost stopili na stekleno ploščad - Sky walk (CT Paket) in obiskali rezervat Indijancev Hulapai. Po želji je možen tudi prelet Grand Canyona z helikopterjem (doplačilo). Po vrnitvi v Las Vegas si bomo ogledali Strip - popularno ime za »Las Vegas Boulevard« - na katerem stojijo največji hoteli na svetu. Sprehodili se bomo po starem »downtownu«, kjer si bomo nad ulico Freemont lahko ogledali zanimivo predstavo. Sledil bo še ogled večernih odprtih prizorišč - piratska bitka pri Treasure Islandu, izbruh vulkana, ples fontane pri Bellagio hotelu ipd. Nočitev.

Grand-Canyon-kalifornija-in-zahod-ZDA

7. dan: Las Vegas
Zajtrk. Dan bo namenjen samostojnemu spoznavanju najbolj norega mesta na svetu ali zgolj nakupovanju. Predstave, koncerti in preizkušnja sreče v igralnicah… Nočitev.

Las-vegas-kalifornija-in-zahod-ZDA-potovanje

8. dan: Las Vegas - Red Canyon - Bryce Canyon – Lake Powell – Page
Zajtrk. Jutranji odhod v državo Utah, kjer se bomo najprej zapeljali skozi narodni park Dixie, kjer se nahaja čudovito območje imenovano Red Canyon. Postanek za občudovanje skalnih formacij, med drugim tudi znamenite »Salt nad Pepper«. Nadaljevanje do kanjona Bryce, ki se dvigne nad več kot 2000 metrov višine. Tod se odpira fantastičen svet večbarvnih skalnatih stolpičev, ki jih je skozi tisočletja oblikoval veter. Nadaljevanje do Arizone in umetnega jezera Powell. Ogled umetnega jezu Glen Canyon na reki Colorado. Večerja v lokalni restavraciji tipa ''saloon'', ki je v lasti Navajo Indijancev (CT Paket). Nočitev.

Bryce-canyon-zahod-ZDA-potovanje

9. dan: Page – Antelope NP – Horseshoe Bend  – Flagstaff/ Laughlin
Po zajtrku ogled parka Antelope Canyon, ki je pod upravo Navajo Indijancev, zato bo tudi naš vodnik ameriški staroselec. Park je zaradi posebne svetlobe in barv pravi raj za fotografiranje. Kasneje si pogledamo si še razgledno točko Horseshoe (podkev) na reki Colorado. Nato pa se odpravimo proti jugu, mimo mesta Williams, kjer se bomo priključili tudi na staro traso znane ceste Route 66. Foto postanki ob odsekih ikonične ceste. Vožnjo nadaljujemo do mesta Laughlin. Nočitev. 

Karte za Antelope Canyon bodo zagotovljene v terminih, ko je svetloba v dobri poziciji, posledično pa do večjega izraza pridejo naravne barve v kanjonu.

Horse-shoe-bend-kalifornija-in-zahod-ZDA

10. dan:  Laughlin - Barstow – Los Angeles
Zajtrk. Vožnja naprej proti Los Angelesu, kamor bomo prispeli v  popoldanskih urah. Nastanitev v hotelu. Poldnevni panoramski ogled mesta: stari mehiški del z Olvera Street, Downtown z nebotičniki, Hollywood Walk of Fame z odtisi rok zvezd iz filmskega in glasbenega sveta, Sunset Boulevard.  Večerja (CT Paket) in sprehod na Santa Monici ter ogled sončnega zahoda.  Nočitev.

Route-66-zahod-ZDA-potovanje

11. dan: Los Angeles
Ameriški zajtrk. Jutranja vožnja med vilami Beverly Hillsa in možnost sprehoda po "najdražji" ulici Rodeo Drive. Dan bo namenjen za samostojno raziskovanje mesta ali za obisk tematskega parka Universal Studios, kjer vas bo med drugim turistični vlakec popeljal med zgradbe Hollywooda, kjer so bili in so še danes snemane nekatere največje svetovne filmske uspešnice. Kasneje naredimo še poslovilno sliko pred znamenitim napisom Hollywood. Nočitev. 

Hoolywood-Los-Angeles-zahod-ZDA-potovanje

12. dan: Los Angeles – Evropa
Po zajtrku se sprehodimo še po znani promenadi Venice Beach. Čas za samostojne oglede in nakupe v kolikor nam bo čas to dupuščal, vse do povratka na letališče.  Vožnja na letališče in povratek v Evropo.

Santa-Monica-Kalifornija-in-zahod-ZDA-potovanje

13. dan: Evropa – Slovenija
Pristanek na enem izmed bližnjih evropskih letališč.

MOŽNOST PODALJŠANJA POTOVANJA: (Jesenski termin)

12. dan: Los Angeles – San Diego 
Po zajtrku se sprehodimo še po znani promenadi Venice Beach. Čas za samostojne oglede in nakupe v mestu angelov. Popoldan se odpeljemo proti jugu do mesta, ki meji na sosednjo Mehiko. San Diego je mesto z pridihom mehiške kulture, prav tako pa se lahko pohvali z čudovitimi plažami, moderno marino, ter kolonialnem središču starega mestnega jedra. Panoramski ogled mesta ter večerni sprehod skozi staro mestno jedro. Nočitev.

13. dan: San Diego 

Zajtrk. Predlagamo obisk zabaviščnega parka Sea World, kjer boste od blizu spoznali orke, beluge, pingvine, morske pse in druge morske živali. Za popestritev pa so vam na voljo še različne vožnje z vlaki smrti itd.. V kolikor bi si kdo izmed vas želel obiskati Mehiko za en dan, pa se lahko peš sprehodi do sosednje Tijuane. Pravi mehiški burrito in Corona za kosilo? Pozno popoldne se vrnemo v staro mestno jedro San Diega. Začenja se festival ''Dia de los muertos'' ali praznik mrtvih, ki v mehiški kulturi izgleda precej drugače kot pri nas. Pokojnih se spominjajo na drugačen način, poln veselja in ljubezni. Iz tega je nastal pravi festival, kjer se ljudlje našemijo v podobe okostnjakov, obarvanih na 101 način. Poznate risanko Koko in velika skrivnost? V San Diegu podobne scene doživimo v živo. Nočitev.

14. dan: San Diego - Los Angeles

Po zajtrku možnost zadnjih nakupov v enem izmed outlet centrov, ali panoramska vožnja ob tihem oceanu do letališča v Los Angelesu.  Povratek v Evropo.

15. dan: Evropa – Slovenija
Pristanek na enem izmed bližnjih evropskih letališč.

Informativna cena podaljšanja potovanja

Pri 8 potnikih: *Cena je informativna. Kočna cena se izračuna ob potrditvi podaljšanja potovanja vsaj 8 potnikov.

 • pri 2 potnikih v isti sobi: 516€ na osebo
 • pri 3 potnikih v isti sobi: 472 € na osebo
 • pri 4 potnikih v isti sobi: 439€ na osebo

Primer hotelske sobe: Dve ''Double Queen'' postelje (dimenizij 160 x 200cm)

PREDNOSTI POTOVANJA PO ZDA S CONDOR TRAVEL:

 • Zagotovljeno potovanje v mali skupini, pomeni tudi veliko možnost prilagajanja željam potnikov
 • Odlični vodiči, ki ZDA dobro poznajo. Nekateri so tam tudi živeli.
 • Prevozi v udobnih potovalnih kombijih.
 • Vozi samo vodnik! Potniki so na potovanju zato, da uživajo in ne prevzemajo odgovornosti!
 • V ZDA se veliko časa preživi na poti. Vodnik bo imel tako ogromno časa za razlago na poti z postanki na zanimivih lokacijah. (v kolikor ste v avtu sami, izgubite privilegij vodenja na poti).
 • Spanje v kvalitetnih in preverjenih hotelih kategorije 3* in 4*, na skrbno izbranih lokacijah!
 • Vsak dan začnemo z zajtrkom v hotelu ali tipičnem ameriškem dinnerju
 • Paket vedno vključuje ogromno aktivnosti, ogledov in vstopnin.
 • Za sabo imamo uspešno izpeljanih več kot 100 potovanj po ZDA. Ta potovanja izvajamo že več kot 20 let!

CENA POTOVANJA NA OSEBO: 

Pri 10 potnikih:

 • pri 2 potnikih v isti sobi: 2975€ na osebo
 • pri 3 potnikih v isti sobi: 2755 € na osebo
 • pri 4 potnikih v isti sobi: 2640€ na osebo

Pri 8 potnikih: 

 • pri 2 potnikih v isti sobi: 3199€ na osebo
 • pri 3 potnikih v isti sobi: 2985€ na osebo
 • pri 4 potnikih v isti sobi: 2860€ na osebo

CENA VKLJUČUJE:

 • letalski prevoz in letališke pristojbine na omenjeni relaciji,
 • Ročna prtljaga na potovanju - manjši kovček za na letalo 8-10 kg + manjši nahrbtnik ali torbica
 • 11 nočitev v hotelih dobrih 3* in 4* hotel v Las Vegasu
 • 11 zajtrkov (v hotelih ali dinerjih)
 • vse prevoze po ZDA v udobnih kombijih
 • Cestnine, parkirnine, mostnine ter stroške goriva
 • vstopnine v narodne parke (NP Sekvoja, NP Dolina smrti, Bryce Canyon, Grand Canyon in Horseshoe bend)
 • Grand Canyon west rim in rezervat indijancev
 • vstopnina v mesto duhov Calico
 • Antelope Canyon - zagotovljen termin v najlepših jutranjih urah.
 • Obisk rezervata morskih slonov 
 • slovenskega vodnika - voznika. (Vodnik je tudi voznik - potnikom ni potrebno voziti na potovanju)
 • organizacijo in izvedbo potovanja.
 • Turistično Takso
 • Resort fee

 

MOŽNA DOPLAČILA (NA OSEBO):

 • CT PAKET: 235 € (vključuje: 3 večerje (Page, Bakersfield in LA), vožnjo s kabelsko železnico v San Franciscu, Grand Canyon Sky Walk - hoja po steklu na razgledni ploščadi nad Grand Canyonom ter ogled Alcatraza)
 • urejanje obrazca ESTA za vstop v ZDA - 36€
 • enoposteljna soba – od 850 €
 • Ogled Kitov v Monterey-u - cca 60$
 • prelet Velikega Kanjona s helikopterjem od 220$
 • tematski parki od 100 $
 • Coris zavarovanje: 19 € za 15 dni / osnovno kritje
 • Zavarovanje rizika odpovedi - 5,5% od vrednosti osnovnega aranžmaja
 • Po želji izbrani sedeži na letalu
 • Dodatno oddana prtljaga 23kg ali več - 110€
 • Prevoz na letališče (Dunaj, Benetke, Zagreb ali Budimpešta) - od 35-40€ na osebo na smer

DODATNE INFORMACIJE

 • Letalske vozovnice so po nakupu nevračljive in nezamenljive.
 • Potek potovanja lahko prilagodimo glede na vremenske razmere in želje naročnika.
 • Dodatni popusti so na voljo za otroke 
 • dodatni popusti so na voljo za potnike, ki spijo v eni sobi (V sobah, ki so precej večje kot po evropskih standardih, so ponavadi dve queensize postelje 160x200cm - max. 4 osebe)
 • Napitnine so del ameriške kulture. Ob vsakem obroku ali naročeni storitvi je potrebno računati tudi na napitnino v vrednosti med 15 - 25% (odločitev v višini napitnine je vaše)
 • Za vstop v hotelske sobe se v Ameriki puščajo depoziti v vrednosti med 50 - 200$ na sobo. V kolikor ni povzročene nobene škode se depozit s strani hotela sprosti naslednji dan ob odhodu. Depozit je potrebno narediti z krednitno kartico na ime gosta, v koliko kreditne kartice ni v vaši lasti, pa lahko depozit za vas pusti tudi vodnik (To je stalna praksa na potovanjih po ZDA)
 • V kolikor potujete sami in se želite izogniti doplačilu za enoposteljno sobo, lahko samostojne potnike združimo v sobe (vsak ima svojo postejo). 
 • Za vstop v ZDA je za enkrat potrebno potrdilo o cepljenju z vsaj 2 odmerkoma (ali 1 - Jhonson). Prav tako je potrebno izpolniti obrazec, ki se navezuje na zdravstveno stanje vsakega potnika. 

PRIJAVA IN PLAČILO IN POPUSTI

 • Prijavnina 15€
 • Plačilo je možno razdeliti na obroke. Znesek aranžmaja mora biti pokrit v celoti, najkasneje 1 mesec pred prihodom.
 • Nudimo možnost plačila na več obrokov z Leanpay

Pridobi individualno ponudbo

Condor travel d.o.o.

Mariborska cesta 200b
3000 Celje, Slovenia
Matična št.: 1489259000
Davčna št.: SI43332099

Kontaktne informacije

Financirano od

Prijavite se na e-novice