Kalifornija in Zahod ZDA

15-16 dni
8-14
ZDA

Potovanje po zahodu ZDA, je eno izmed najlepših potovanj po severni amerki. Mešanica ikoničnih mest kot so San Francisco, Las Vegas in Los Angeles, ter čudovite narave sta pravi recept za nepozabno potovanje po Kaliforniji in ostalih zveznih državah zahoda - Utah, Arizona in Nevada. 

PREGLED POTOVANJA

Destinacija: ZDA
Trajanje: 15 -16 dni
Način potovanja: letalo iz Ljubljane oz. bližnjega letališča
Najmanjše število potnikov: 9

Odhodi: 2023 IN 2024

 • 19.10. - 2.11.2023 ODLIČEN TERMIN (2 VIKENDA IN 2 PRAZNIKA) - POTREBNIH JE LE 8 DNI DOPUSTA - RAZPRODANO

 • 25.4. - 10.5.2024 ODLIČEN TERMIN (2 VIKENDA IN 2 PRAZNIKA) 

VRHUNCI POTOVANJA

 • San Francisco s panoramskim ogledom vseh znamenitosti
 • Sončni vzhod z razgledom na most Golden Gate v San Franciscu
 • Ogled ''zloglasnega'' zapora Alcatraz
 • Sprehod med največjimi živih bitij na svetu v narodnemu parku sekvoj na obronkih Sierra Nevade v Fresnu
 • Narodni park Dolina smrti, kjer boste lahko priča enkratni naravi in zanimivostim, kot so Furnace Creek, Badwater in Zabriskie
 • Spanje v enem izmed ikoničnih hotelov na Las Vegas Stripu -  popularno ime za »Las Vegas Boulevard«
 • Obsežno večerno dogajanje v Las Vegasu
 • ''Hike'' skozi nacionalni park Zion
 • Kanjon tisočerih stolpičev - Bryce Canyon
 • Obisk Antelope Canyona - čudo narave
 • Ikonična ''western'' pokrajina Monument Valley
 • Eno izmed naravnih čudes sveta - Grand Canyon.
 • Vožnja po stari trasi znane ceste Route 66 z foto postanki
 • Ameriški zajtrki
 • Spominska slika pred ikoničnim napisom ''Hollywood''
 • Sočni zahod na pomolu Santa Monica
 • Walk of fame - sprehod med zvezdami
 • Vožnjo med vilami Beverly Hillsa in sprehod po “najdražji” ulici Rodeo Drive 
 • obisk zabaviščnega parka Universal studios, ter vožnja z vlakcom med filmskimi studiji

 

NAČRT POTEKA POTOVANJA (Program za leto 2024)

1. dan: Evropa – Los Angeles (Thousand Oaks)
Zbor potnikov ob dogovorjenem času na dogovorjenem mestu na enem izmed bližnjih letališč (Zagreb, Benetke ali Dunaj z možnostjo organiziranega transferja). Polet letala z vmesnim postankom v Los Angeles. Po pristanku sledi prevoz do hotela v Los Anglesu ali Thousand Oaks, nastanitev. Nočitev.

2. dan: Thousand Oaks – Pacific highway – Monterey – Silicon Valley

Po zajtrku pot nadaljujemo proti severu. Najprej se ob obali pacifika ustavimo pri koloniji morskih slonov, kjer zagotovo preživimo nekaj časa v njihovi družbi. Kasneje se po ikonični cesti ''Pacific Highway'', s foto postanki zapeljemo preko Big Sur-ja, vse do mostu Bixby. Naša naslednja postaja je Monterey. Ribiško mesto z čudovitim sprehajalnim delom, od koder lahko z turistično ladjico zaplujemo vse do odprtega morja na pacifiškem oceanu, kjer lahko opazujemo različne vrste kitov, v njihovem naravnem habitatu. Poleg mogočnih kitov pa nam bodo družbo na poti delali tudi tjulni in delfini. Ker vse diši po sveži morski hrani, zato si bomo vzeli še nekaj časa za kosilo. Proti večeru, se odpeljemo proti znameniti Silicijevi dolini, kjer se bomo tudi namestili v predelu Cupertina ali v mestu San Jose. Nočitev.

Monterey-Kalifornija-in-zahod-ZDA

3. dan: Silicijeva dolina – San Francisco 

Po zajtrku, sledi panoramska vožnja skozi dolino kjer se nahaja kar 30 podjetji, ki jih najdemo na lestvici fortune 1000. Zapeljemo se mimo Googla, Microsofta, zagotovo pa se ustavimo tudi pri Applovem centru za obiskovalce. Kasneje se po želji sprehodimo še skozi znameniti campus Stanford univerze, nato pa se odpravimo naprej proti San Franciscu. Vožnja skozi mesto in najbolj zavito ulico na svetu Lombard St. Obiščemo tudi Telegraph Hill in Twin Peaks od koder se nam ponuja dober razgled na mesto. Nastanitev v hotelu in večerno odkrivanje mesta. 

4. dan: San Francisco

Sledi ogled mesta z glavnimi znamenitostmi: Zjutraj se odpravimo do pristaniškega območja Fisherman's Wharf, od koder se po želji zapeljemo do zloglasnega zapora Alcatraz (CT paket). Ob povratku se podružimo še s morskimi levi, ki kraljujejo na pomolu št. 39.  V nadaljevanju dneva si ogledamo še Union Square, Civic Center, kitajsko četrt, se zapeljemo z znamenitim tramvajem (CT paket). In obiščemo še znamenite barvite hiške Painted Ladies. Vsekakor pa bomo imeli tudi nekaj časa za samostojne oglede in nakupe. Nočitev.

5. dan: San Francisco - Golden Gate - Sonoma in Napa Valley - Fresno

Ker se zjutraj zbujamo zgodaj zaradi časovne razlike, bomo to izkoristili za vožnjo prek mostu Golden Gate, kjer se ustavimo na eni izmed razglednih točk od koder se nam ob sončnem vzhodu ponuja čudovit razgled nad San Franciscom in znamenitim rdečim mostom. Pot nadaljujemo mimo mesteca Sasualito proti vinorodnim pokrajinam. Panoramska vožnja skozi dolino Sonoma, do sosednje doline Napa, kjer bomo obiskali eno izmed posesti oz.  vinskih kleti. Prosto za sprehod skozi posestvo, pristaši dobrega vina pa si privoščimo še krajšo degustacijo vina (CT paket). Popoldan sledi daljša vožnja po osrednji dolini Kalifornije, kjer pridelujejo veliko večino vseh kmetijskih pridelkov, vse do mesteca Fresno, ki nam služi kot odlična izhodiščna točka v narodni park Sekvoj.

6. dan: Fresno - Narodni park Sekvoj - Bakersfield
Zajtrk in nadaljevanje vožnje proti narodnemu parku sekvoj na obronkih Sierra Nevade kjer si bomo ogledali največja živa bitja na svetu. Sprehod skozi gozd velikanov do največjega drevesa na svetu - ''General Sherman''. Na poti nazaj pa naredimo še nekaj foto postankov na razglednih točkah nacionalnega parka. Zaključek dneva v mestecu Bakersfield, kjer bomo prenočili v hotelu. Možnost organizirane večerja v Buckowens Crystal Palace, kjer lahko poslušate živo country glasbo (Odvisno od razpoložljivosti). Nočitev.

7. dan: Bakersfield - Calico - Narodni park Dolina smrti - Las Vegas

Zajtrk in nadaljevanje vožnje skozi puščavo Mojave do mesta duhov- Calica. Krajši ogled, mesteca v katerem so snemali veliko večino kavbojskih western filmov - med njimi tudi filme Johna Wayna. Po ogledu, pot nadaljujemo naprej do narodnega parka Death Valley. Priča bomo enkratni naravi in zanimivostim, kot so Furnace Creek, Badwater in Zabriskie. Narodni park zapustimo pri postajališču Area 51, kjer kakšno rečemo tudi z vesoljci! Zvečer prispemo v Las Vegas, panoramska vožnja po stripu. Nastanitev v enem izmed hotelov glavni ulici Las Vegas Boulevard ter nočitev (ali kockanje pozno v noč).

8. dan: Las Vegas ­– Hover Dam – Las Vegas

Dopoldan se odpravimo na Izlet do mogočnega jezu Hoover Dam, na reki Kolorado (CT Paket). Po vrnitvi v Las Vegas pa si bomo podrobneje ogledali Strip - popularno ime za »Las Vegas Boulevard« - na katerem stojijo največji hoteli na svetu. Sprehodili se bomo po starem »downtownu«, kjer si bomo nad ulico Freemont lahko ogledali zanimivo predstavo. Sledil bo še ogled večernih odprtih prizorišč - piratska bitka pri Treasure Islandu, izbruh vulkana, ples fontane pri Bellagio hotelu ipd. Nočitev.

Las Vegas Zahod ZDA

9. dan: Las Vegas - Zion - Kanab

Dopoldan si bomo vzeli nekaj časa za nakupe ali samostojne oglede v Las Vegasu. Nato se odpeljemo v zvezno državo Utah, kjer se bomo odpravili na enostavnejši pohod skozi enega izmed najbolj priljubljenih nacionalnih parkov Zion. Nastanitev v mormonskem mestecu Kanab, ki je med drugim tudi večkrat služil kot zakulisa filmskih uspešnic.

Zion in Bryce Canyon Zahod ZDA

10. dan: Kanab - Red Canyon - Bryce Canyon – Horseshoe bend – Page

Po zajtrku se bomo preko zapeljali do območja imenovanega Red Canyon. Postanek za občudovanje skalnih formacij, med drugim tudi znamenite »Salt nad Pepper«. Pot nadaljujemo do kanjona Bryce, ki se dvigne nad več kot 2000 metrov višine. Tod se odpira fantastičen svet večbarvnih skalnatih stolpičev, ki jih je skozi tisočletja oblikoval veter. Popoldan nas bo pot vodila vse do Arizone in umetnega jezera Powell. Ogled umetnega jezu Glen Canyon na reki Kolorado. Sončni zahod pa tokrat dočakamo na eni izmed najbolj priljubljenih točk ZDA – Horse shoe bend oz. podkev, ki jo je izoblikovala reka Kolorado. Nočitev.

Monument Valley in Horseshoe bend zahod ZDA

11. dan: Page – Antelope NP –  Monument Valley  –  Grand Canoyn Village

Po zajtrku ogled parka Antelope Canyon, ki je pod upravo Navajo Indijancev, zato bo tudi naš vodnik ameriški staroselec. Park je zaradi posebne svetlobe in barv pravi raj za fotografiranje. Popoldan pa si bomo ogledali eno najlepših ''western'' pokrajin – Monument Valley. Panoramska vožnja skozi dolino stolpičev s foto postanki. Na poti nazaj proti Grand Canyonu, pa se vsekakor ustavimo tudi na točki, kjer se je Forest Gump odločil, da bo prenehal teči. Večerni prihod v bližino velikega kanjona, kjer bomo prenočili.

 *Karte za Antelope Canyon bodo zagotovljene v terminih, ko je svetloba v dobri poziciji, posledično pa do večjega izraza pridejo naravne barve v kanjonu.

Grand Canyon Kalifornija Zahod ZDA

12. dan:  Grand Canyon - Route 66 - Joshua Tree ali Palm Springs

Po zajtrku sledi ogled enega izmed naravnih čudes sveta – Grand Canyon. Sprehodili se bomo do različnih panoramskih točk, od koder bomo občudovali, drugi največji kanjon na svetu. Pot nadaljujemo proti zahodu, po znameniti cesti Route 66. Ob poti naredimo več foto postankov, kjer si bomo ogledali nekaj znamenitih ameriških avtomobilov in cestnih označb 66. Pozno popoldan prispemo na območje nacionalnega parka Joshua Tree, oz. kaktusovih dreves, ki jih ne bo manjkalo ob poti. Nastanitev v bližini nacionalnega parka ali v kraju Palm Springs. Nočitev. 

Route-66-zahod-ZDA-potovanje

13. dan:  Joshua Tree - Los Angeles

Zajtrk. Vožnja naprej proti Los Angelesu, kamor bomo prispeli v  dopoldanskih urah. Poldnevni panoramski ogled mesta: stari mehiški del z Olvera Street, Downtown z nebotičniki, Hollywood Walk of Fame z odtisi rok zvezd iz filmskega in glasbenega sveta, Sunset Boulevard. Večerja (CT Paket) in sprehod na Santa Monici ter ogled sončnega zahoda na obali pacifiškega oceana. Nastanitev v hotelu in nočitev.

Hoolywood-Los-Angeles-zahod-ZDA-potovanje

14. dan: Hollywood (universal studios)

Jutranja vožnja med vilami Beverly Hillsa in možnost sprehoda po "najdražji" ulici Rodeo Drive. Dan bo namenjen za samostojno raziskovanje mesta ali za obisk tematskega parka Universal Studios, kjer vas bo med drugim turistični vlakec popeljal med zgradbe Hollywooda, kjer so bili in so še danes snemane nekatere največje svetovne filmske uspešnice. Nočitev

Santa-Monica-Kalifornija-in-zahod-ZDA-potovanje

15. dan: Los Angeles - Evropa

Po zajtrku se sprehodimo še po znani promenadi Venice Beach. Kasneje naredimo še poslovilno sliko pred znamenitim napisom Hollywood. Čas za samostojne oglede in nakupe v kolikor nam bo čas to dupuščal, vse do povratka na letališče. Vožnja na letališče in povratek v Evropo.

Venice Beach Kalifornija potovanje po ZDA

16. dan: Evropa – Slovenija

Pristanek na enem izmed bližnjih evropskih letališč.

Primer hotelske sobe: Dve ''Double Queen'' postelje za 3-4 potnike

PREDNOSTI POTOVANJA PO ZDA S CONDOR TRAVEL:

 • Zagotovljeno potovanje v mali skupini, pomeni tudi veliko možnost prilagajanja željam potnikov
 • Odlični vodiči, ki ZDA dobro poznajo. Nekateri so tam tudi živeli.
 • Prevozi v udobnih potovalnih kombijih.
 • Vozi samo vodnik! Potniki so na potovanju zato, da uživajo in ne prevzemajo odgovornosti!
 • V ZDA se veliko časa preživi na poti. Vodnik bo imel tako ogromno časa za razlago na poti z postanki na zanimivih lokacijah. (v kolikor ste v avtu sami, izgubite privilegij vodenja na poti).
 • Spanje v kvalitetnih in preverjenih hotelih kategorije 3* in 4*, na skrbno izbranih lokacijah!
 • Skoraj vsak dan začnemo z zajtrkom v hotelu ali tipičnem ameriškem dinnerju
 • Paket vedno vključuje ogromno aktivnosti, ogledov in vstopnin.
 • Za sabo imamo uspešno izpeljanih več kot 100 potovanj po ZDA. Ta potovanja izvajamo že več kot 20 let!

CENA POTOVANJA NA OSEBO: (AKCIJSKA CENA VELJA DO 30.9.2023)

Pri 14 potnikih:

 • pri 4 potnikih v isti sobi: 3070€ 2870 na osebo
 • pri 3 potnikih v isti sobi: 3210€ 3010 na osebo
 • pri 2 potnikih v isti sobi: 3450€ 3250na osebo

CENA VKLJUČUJE:

 • letalski prevoz in letališke pristojbine na omenjeni relaciji,
 • Ročna prtljaga na potovanju - manjši kovček za na letalo 8-10 kg + manjši nahrbtnik ali torbica
 • 1 kos oddane prtljage do 23kg (v vrednosti 130€)
 • 14 nočitev v zelo dobro ocenjenih 3* in 4* hotelih na skrbno izbranih lokacijah
 • 10 zajtrkov (v hotelih ali dinerjih)
 • vse prevoze po ZDA v udobnem potniškem kombiju / Sprinterju
 • Cestnine, parkirnine, mostnine ter stroške goriva
 • vstopnine v narodne parke (NP Sekvoja, NP Dolina smrti, Zion NP, Bryce Canyon, Grand Canyon in Horseshoe bend, Grand Canyon)
 • Monument Valley ''loop drive''
 • vstopnina v mesto duhov Calico
 • Antelope Canyon - zagotovljen termin v najlepših jutranjih urah (vrednost 130€)
 • Obisk rezervata morskih slonov 
 • slovenskega vodnika - voznika. (Vodnik je tudi voznik - potnikom ni potrebno voziti na potovanju)
 • organizacijo in izvedbo potovanja.
 • Turistično Takso
 • Resort fee

OBVEZNA DOPLAČILA (NA OSEBO):

 • v primeru manjše skupine 12  potnikov: 140€
 • v primeru manjše skupine 10-11 potnikov: 280€

V praksi so skupine vedno polne, tako da ne pride do doplačil.

MOŽNA DOPLAČILA (NA OSEBO):

 • CT PAKET: 190 € (vključuje: 2 večerje (Bakersfield* in LA), vožnjo s kabelsko železnico v San Franciscu, Degustacija vina v Nappa Valley, Izlet na Hoover Dam ter ogled Alcatraza)
 • urejanje obrazca ESTA za vstop v ZDA - 36€
 • enoposteljna soba – od 850 € - 1000€
 • Ogled Kitov v Monterey-u - cca 60$
 • prelet Velikega Kanjona s helikopterjem od 220$
 • tematski parki od 120 $
 • Coris zavarovanje: 19 € za 15 dni / osnovno kritje
 • Razširejo zavarovanje rizika odpovedi - 6% od vrednosti osnovnega aranžmaja
 • Osnovno zavarovanje rizika odpovedi - 4,3% od vrednosti osnovnega aranžmaja
 • Po želji izbrani sedeži na letalu
 • Prevoz na letališče (Dunaj, Benetke, Zagreb ali Budimpešta) - od 50 - 60€ na osebo na smer

DODATNE INFORMACIJE

 • Letalske vozovnice so po nakupu nevračljive in nezamenljive.
 • Potek potovanja lahko prilagodimo glede na vremenske razmere in želje naročnika.
 • Dodatni popusti so na voljo za otroke 
 • dodatni popusti so na voljo za potnike, ki spijo v eni sobi (V sobah, ki so precej večje kot po evropskih standardih, so ponavadi dve queensize postelje 150/160x200cm - max. 4 osebe)
 • Napitnine so del ameriške kulture. Ob vsakem obroku ali naročeni storitvi je potrebno računati tudi na napitnino v vrednosti med 15 - 25% (odločitev v višini napitnine je vaše)
 • Za vstop v hotelske sobe se v Ameriki puščajo depoziti v vrednosti med 50 - 200$ na sobo. V kolikor ni povzročene nobene škode se depozit s strani hotela sprosti naslednji dan ob odhodu. Depozit je potrebno narediti z krednitno kartico na ime gosta, v koliko kreditne kartice ni v vaši lasti, pa lahko depozit za vas pusti tudi vodnik (To je stalna praksa na potovanjih po ZDA)
 • V kolikor potujete sami in se želite izogniti doplačilu za enoposteljno sobo, lahko samostojne potnike združimo v sobe (vsak ima svojo postejo). 

PRIJAVA IN PLAČILO IN POPUSTI

 • Prijavnina 15€
 • Plačilo je možno razdeliti na obroke. Znesek aranžmaja mora biti pokrit v celoti, najkasneje 1 mesec pred prihodom.
 • Nudimo možnost plačila na več obrokov z Leanpay

Pridobi individualno ponudbo

Condor travel d.o.o.

Mariborska cesta 200b
3000 Celje, Slovenia
Matična št.: 1489259000
Davčna št.: SI43332099

Kontaktne informacije

Financirano od

Prijavite se na e-novice