Glasbeni Jug ZDA

11 dni
8+
ZDA

PREGLED POTOVANJA

Destinacija: ZDA
Trajanje: 11 dni
Način potovanja: letalo iz Ljubljane oz. bližnjega letališča
Najmanjše število potnikov: 8

Odhodi: 2023 & 2024

 • 23.11. - 3.12.2023 - ODLIČEN TERMIN  - ZAGOTOVLJENO - IŠČEMO SOPOTNICO!

 • 7.2. - 17.2.2024 - MARDI GRASS FESTIVAL  -  ZAGOTOVLJENO

VRHUNCI POTOVANJA

 • Panoramski ogled mesta Atlanta
 • Degustacija najbolj prodajanega Viskija na svetu v destilarni Jack Daniels
 • Z »country« glasbo obarvan ogled centra mesta okoli znamenite Music Row in Broadwaya
 • Mesto Memphis - rojstno mesto bluesa in rock'n'rolla.
 • Ogled dvorca Graceland – dom Elvisa Presleya
 • Vožnja do »bluesevskih« korenin v delti reke Mississippi
 • Nočitev v kolibah, kjer so včasih prebivali temnopolti delavci. Tu se je razvil Blues.
 • Ogled mesta Natchez, ki velja za enega redkih, ki je popolnoma preživelo uničevanje severnjaške vojske
 • Louisiana – zvezna država kjer živijo potomci francoskih piratov, kmetovalcev ter aristokracije – Cajuns ter Creoles.
 • Obisk suženjske plantaže Old Oak, ki slovi po svojem fascinantnem drevoredu.
 • Vožnja s parnikom ob spremljavi Jazza
 • Honky Tonk scena v New Orleansu
 • Odkrivanje močvirja v okolici New Orleansa – ''pozor krokodili''
 • Ogled ameriške bojne ladje s časa 2 s.v. USS Alabama
 • Nekaj morskega v ribiški vasici  Destin, ki se ponaša s sloganom: ''The luckiest fishing village in the world''
 • Kopanje v mehiškem zalivu ali sprehod po neskončni peščeni plaži
 • ''Sweet Home Alabama''

NAČRT POTEKA POTOVANJA

1. DAN:
SLOVENIJA - EVROPA – ATLANTA

Zbor potnikov na ljubljanskem letališču (ali na enem izmed bližnjih evropskih letališč) od koder bo sledil polet proti Atlanti. Pristanek v Olimpijskem mestu v popoldanskih urah. Po ureditvi vseh formalnosti, sledi panoramski ogled mesta. Atlanto je severnjaška vojska v času državljanske vojne skoraj v celoti zažgala, tako da gre za relativno mlado ameriško mesto. Nastanitev v hotelu in nočitev. 

Glasbeni-Jug-Potovanje

2. DAN:
ATLANTA – CHATTANOOGA - JACK DANIELS - NASHVILLE

Po zajtrku se odpeljemo proti severu. Kmalu zapustimo zvezno državo Georgia in vstopimo v Tennessee. Na bregovih istoimenske reke je zraslo mesto Chattanooga, ki se hkrati nahaja ob vznožju apalaškega gorovja. Pot preko mesta nadaljujemo proti zahodu. Kot zanimivost velja omeniti, da v zvezni državi Tennesee še vedno velja nekakšna prohibicija prodaje alkohola. A kaj kmalu prispemo do kraja Lynchburg, kjer pa se nahaja destilarna najbolj prodajanega viskija na svetu – Jack Daniels. Sledi voden ogled z degustacijo izbranih viskijev, iz hrastovih sodov. Privilegij, ki so ga včasih uživali le v vodstvu podjetja in uradni preizkuševalci žganja. V popoldanskih urah prispemo v prestolnico zvezne države. Nashville slovi po ''Country''  glasbi, ki velja za najpopularnejšo glasbo v ZDA. Ogled mesta, sprehod skozi znameniti music row, večer pa preživimo v enem izmed lokalov z živo glasbo na Broadway-u. Nastanitev v hotelu in nočitev.

Nashville-glasbeni-jug-ZDA

3. DAN:
NASHVILLE - MEMPHIS

Zajtrk in nadaljevanje ogledov po mestu. Med drugim obiščemo tudi malce nenavadni ''grški'' pantheon. Pot nadaljujemo proti mestu bluesa, soula in rock'n'rolla. Panoramski ogled mesta Memphis, obisk polotoka Mud Island, kjer se nahaja muzej o reki Mississippi, ter sprehod skozi znamenito glasbeno ulico Beale street. Zvečer obiščemo enega izmed lokalov z živo glasbo, kjer bomo imeli večerjo (CT paket) in prisluhnili ritmom bluesa. Nočitev. 

Memphis-Glasbeni-jug-ZDA-potovanje

4. DAN:
MEMPHIS - GRACELAND - CLARKSDALE

Po zajtrku nadaljujemo z ogledi mesta. Po želji (doplačilo) obiščemo tudi Sun studio, kjer so Elvis Presley, B.B. King in Johnny Cash posneli svoje albume. Preden zapustimo mesto se ustavimo tudi pri motelu Lorraine, kjer je bil leta 1968 ustreljen Martin Luther King. Kasneje pa obiščemo dom kralja Rock'n'rolla. Voden ogled dvorca Graceland, kjer bomo do dobra spoznali Elvisovo zgodbo in si lahko ogledali njegova ikonična oblačila ter avtomobile. Sledi vožnja ob reki Mississippi, do mesteca Clarksdale, kjer se je dejansko rodil Blues. Ustavimo se pri blues klubu Ground Zero, ki je v lasti igralca Morgan Freemana, zraven pa se nahaja muzej Delta Blues, ki si ga lahko tudi ogledamo (CT paket). V poznih popoldanskih urah se nastanimo v tradicionalnih lesenih ''shotgun'' barakah, kjer so včasih živeli temnopolti delavci okoliških kmetij, ki naj bi dejansko ''izumili'' blues glasbo. Pivo ob glasbi z ameriškega juga v glavni stavbi.

Zanimivost: tudi Elvis se je rodil v eni izmed tako imenovanih ''shotgun'' barak. Gre za manjše barake v katerih so živeli revni prebivalci južnega in osrednjega dela ZDA. Od kod ime Shotgun? V kolikor je kdo izstrelil metek proti hiši, je ta predrl sprednjo in zadnjo steno hiše brez da bi vmes zadel karkoli (saj opreme v teh ''hišah'' praktično ni bilo).

Danes pa prespimo v istih barakah, le da imajo te udobno posteljo, klimo, wc in vso ostalo opremo, ki jo ima po navadi preprosta hotelska soba. 

*V terminu Mardi Grass festivala ne bo možno prespati v ''shotgun'' barakah, zato bomo nastanjeni v bližnjem hotelu.

Glasbeni-jug-ZDA-potovanje

5. DAN:
CLARKSDALE - VICKSBURG - NATCHEZ

Zajtrk. Pot nadaljujemo proti jugu, vse dokler ne prispemo do mesta Vicksburg. Tukaj se je leta 1863 zgodila preloma bitka v državljanski vojni, kjer je po 47 dneh obleganja Južnjaška vojska popustila pred generalom Grantom in tako je Sever dobil nadzor na reko Mississippi. Ogleda bojišča ter muzeja državljanske vojne. Ko končamo popotovanje skozi čas državljanske vojne, pot nadaljujemo do mesta Natchez, ki velja za enega redkih, ki je popolnoma preživelo uničevanje severnjaške vojske in ima zato še vedno ogromno stavb iz obdobja antebellum. Nastanitev v hotelu in nočitev. 

Clarksdale-potovanje-po-glasbenem-jugu-ZDA

6. DAN:
NATCHEZ - OAK ALLEY PLANTAŽA - NEW ORLEANS

Zajtrk. Zvezno državo Mississippi, kaj kmalu zapustimo in prispemo v Louisiano. Ta zvezna država je popolnoma drugačna kot ostale države ZDA, saj so njeni prebivalci potomci francoskih piratov, kmetovalcev ter aristokracije – Cajuns ter Creoles. Je dežela jazz glasbe, vodoo-ja ter znanega festivala Mardi Gras. Na poti v New Orleans, obiščemo eno izmed najlepših plantaž na svetu. Že samo ime ''Oak Alley plantation'' pove, da se na posestvu nahajajo krasni hrasti, ki tvorijo res čudovit drevored do vile, ki se nahaja na koncu. Voden ogled plantaže sladkorja, glavne hiše in spremljevalnih zgradb ki se nahajajo na posestvu. Popoldan pa si ogledamo New Orleans. Sprehod po mestu in ogled francoske četrti, kjer se vedno najde živa glasba. Večerja (CT paket), možnost zabave in nočitev v hotelu

Oak-Alley-Plantaza-glasbeni-jug-ZDA-potovanje

7. DAN:
NEW ORLEANS

Zajtrk. Sledi podrobnejši ogled mesta, kjer si bomo med drugim ogledali tudi Bourbon Street, tržnico in leseno promenado ob reki Mississippi, ki je poznana pod imenom Moon Walk. Popoldan se s parnikom popeljemo po reki Mississippi, na katerem nam postrežejo tudi kosilo ob spremljavi Jazza (CT Paket). Ob povratku obiščemo še Garden District, zvečer pa se vrnemo v francosko četrt, kjer bomo ponovno uživali v živi glasbi.

*V terminu Mardi Grass festivala, bo celoten dan namenjen obisku le tega. Termin vožnje z parnikom se bo temu primerno prilagodil. 

Glasbeni-Jug-ZDA-New-Orleans

8. DAN:
NEW ORLEANS - MOČVIRSKO OBMOČJE - MOBILE - DESTIN FLORIDA

Po zajtrku se bomo v jutranjih urah odpravili na raziskovanje močvirja v delti reke Mississippi (CT paket). S posebnega čolna, ki je prilagojen za plovbo po takšnih vodah med tisočimi Mangrov drevesi, bomo opazovali krokodile, ptice, kače in druge živali ki prebivajo v tem skoraj tropskem habitatu. Po ogledu, kaj kmalu zapustimo Louisiano in se odpeljemo proti Alabami, vse do mesta Mobile. Ker smo se v jutranjih urah že peljali z manjšim čolnom, pa sedaj obiščemo nekaj predvsem večjega. Ogledali si bomo ameriško bojno ladjo USS Alabama, ki je prvič zaplula za čas druge svetovne vojne in ima zelo bogato zgodovino. V vojaškem parku pa med drugim najdemo tudi paviljon s vojaškimi letali, tanki in drugo bojno opremo s časa vietnamske, korejske, druge svetovne vojne itd.. Pozno popoldan končno prispemo na Florido. Naš cilj je ribiška vasica Destin, ki nosi naziv ''the luckiest fishing village in the world''. Sprehod po urejenem pomolu in večerja v lokalni restavraciji, kjer si bomo privoščili nekaj morskega (CT Paket). Nočitev v hotelu. 

mocvirje-New-Orleans-potovanje-glasbeni-jug-ZDA

9. DAN:
DESTIN - MONTGOMERY - ATLANTA

Zajtrk. Dopoldan preživimo na obali mehiškega zaliva. Prosto za sprehode po neskončnih peščenih plažah in kavico ob morju. Kasneje se odpeljemo do prestolnice zvezne države Alabama – Montgomery. Panoramski ogled mesta, prvega kapitola v ZDA, muzej človekovih pravic… Mesto pa je med drugim znano tudi zaradi temnopolte ženske Rose Parks, ki se ni želela peljati na zadnjem delu avtobusa, ki je bil namenjen temnopoltim in je s tem sprožila val sprememb ki jih je doseglo gibanje za enakost pod vodstvom Dr. Luther Kinga. V večernih urah prispemo v Atlanto. Nastanitev v hotelu in nočitev.      

Destin-Florida-potovanje-glasbeni-jug-ZDA

10. DAN:
ATLANTA - EVROPA

Po zajtrku nadaljujemo z ogledi po mestu, v kolikor jih nismo dokončali ob prihodu. Kasneje pa obiščemo še svet Coca Cole (CT Paket), kjer bomo obiskali tudi legendarni sef, v katerem je shranjena skrita formula Coca-Cole. Popoldan prosto za nakupovanje še zadnjih spominkov, preden se vrnemo na letališče od koder bo sledil let proti Evropi.

Atlanta-glasbeni-jug-ZDA

11. DAN:
EVROPA - SLOVENIJA

Pristanek na evropskem letališču in polet do Ljubljane (ali bližnjega letališča).Vrnitev domov.

PREDNOSTI POTOVANJA PO ZDA S CONDOR TRAVEL:

 • Zagotovljeno potovanje v mali skupini, pomeni tudi veliko možnost prilagajanja željam potnikov
 • Odlični vodiči, ki ZDA dobro poznajo. Nekateri so tam tudi živeli.
 • Prevozi v udobnih potovalnih kombijih.
 • Vozi samo vodnik! Potniki so na potovanju zato, da uživajo in ne prevzemajo odgovornosti!
 • V ZDA se veliko časa preživi na poti. Vodnik bo imel tako ogromno časa za razlago na poti z postanki na zanimivih lokacijah. (v kolikor ste v avtu sami, izgubite privilegij vodenja na poti).
 • Spanje v kvalitetnih in preverjenih hotelih kategorije 3* in 4*, na skrbno izbranih lokacijah!
 • Vsak dan začnemo z zajtrkom v hotelu ali tipičnem ameriškem dinnerju
 • Paket vedno vključuje ogromno aktivnosti, ogledov in vstopnin.
 • Za sabo imamo uspešno izpeljanih več kot 100 potovanj po ZDA. Ta potovanja izvajamo že več kot 20 let!

CENA POTOVANJA NA OSEBO: (Trenutna Cena velja za prijave do 23.09.2023)

*Za Termin Mardi Grass Festivala je cena cca. 150€ višja

Pri 10 potnikih:

 • pri 2 potnikih v isti sobi: 3110€ 2850  na osebo
 • pri 3 potnikih v isti sobi: 2975€ 2680 € na osebo
 • pri 4 potnikih v isti sobi: 2760€ 2570  na osebo

Pri 8 potnikih: 

 • pri 2 potnikih v isti sobi: 3320€ 2995  na osebo
 • pri 3 potnikih v isti sobi: 3010€ 2835  na osebo
 • pri 4 potnikih v isti sobi: 2870€ 2690  na osebo

CENA VKLJUČUJE:

 • letalski prevoz in letališke pristojbine na omenjeni relaciji,
 • Ročna prtljaga na potovanju - majši kovček za na letalo 8-10kg + majši nahrbtnik ali torbica.
 • 1 kos oddane prtljage na letalu do 23kg
 • 8 nočitev v hotelih dobrih 3* in 4* hotelih
 • 1 nočitev v tradicionalnih ''Schakih''* (ne v terminu Mardi Grass Festivala)
 • 9 zajtrkov (v hotelih ali dinerjih)
 • vse prevoze po ZDA v udobnih kombijih
 • Cestnine, parkirnine, mostnine ter stroške goriva
 • Ogled destilarne Jack Daniels z degustacijo Viskija
 • Vstopnino v Graceland - dom karlja Rock'n'rola
 • Vstopnino v muzej državljanske vojne
 • Voden ogled Oak alley plantaže, vkjučeno s dvorcem ''gospode''
 • Ogled bojne ladje USS Alabama in vojaškega muzeja v Alabami 
 • slovenskega vodnika - voznika. (Vodnik je tudi voznik - potnikom ni potrebno voziti na potovanju)
 • organizacijo in izvedbo potovanja.
 • Turistično Takso
 • Resort fee

 

MOŽNA DOPLAČILA (NA OSEBO):

 • CT PAKET: 269 € (vključuje: 3 kosila/večerje (1x na parnniku, 1x Nashville/Memphis, 1x Destin), Vožnja z parnikom (New Orleans ali Memphis), izlet v ''swamp area'' v bližini New Orleansa, Coca-Cola World, muzej Delta Blues)
 • urejanje obrazca ESTA za vstop v ZDA - 36€
 • enoposteljna soba – od 830 €
 • Sun Studio
 • Coris zavarovanje: 19 € za 15 dni / osnovno kritje
 • Zavarovanje rizika odpovedi - 4,3 - 6% od vrednosti osnovnega aranžmaja
 • Po želji izbrani sedeži na letalu
 • Dodatno oddana prtljaga 23kg ali več - cca. 130€
 • Prevoz na letališče (Dunaj, Benetke, Zagreb ali Budimpešta) - od 50€ na osebo na smer

DODATNE INFORMACIJE

 • Letalske vozovnice so po nakupu nevračljive in nezamenljive.
 • Potek potovanja lahko prilagodimo glede na vremenske razmere in želje naročnika.
 • Dodatni popusti so na voljo za otroke 
 • dodatni popusti so na voljo za potnike, ki spijo v eni sobi (V sobah, ki so precej večje kot po evropskih standardih, so ponavadi dve queensize postelje 160x200cm - max. 4 osebe)
 • Napitnine so del ameriške kulture. Ob vsakem obroku ali naročeni storitvi je potrebno računati tudi na napitnino v vrednosti med 15 - 25% (odločitev v višini napitnine je vaše)
 • Za vstop v hotelske sobe se v Ameriki puščajo depoziti v vrednosti med 50 - 200$ na sobo. V kolikor ni povzročene nobene škode se depozit s strani hotela sprosti naslednji dan ob odhodu. Depozit je potrebno narediti z krednitno kartico na ime gosta, v koliko kreditne kartice ni v vaši lasti, pa lahko depozit za vas pusti tudi vodnik (To je stalna praksa na potovanjih po ZDA)
 • V kolikor potujete sami in se želite izogniti doplačilu za enoposteljno sobo, lahko samostojne potnike združimo v sobe (vsak ima svojo postejo). 

PRIJAVA IN PLAČILO IN POPUSTI

 • Prijave na potovanje - 15€
 • Plačilo je možno razdeliti na obroke. Znesek aranžmaja mora biti pokrit v celoti, najkasneje 1 mesec pred prihodom.

Pridobi individualno ponudbo

Condor travel d.o.o.

Mariborska cesta 200b
3000 Celje, Slovenia
Matična št.: 1489259000
Davčna št.: SI43332099

Kontaktne informacije

Financirano od

Prijavite se na e-novice