Avstralija in Nova Zelandija

21 dni
6+
Melbourne, Yarra Valley, Cairns, Kuranda, Sydney, Veliki koralni greben, Blue Mountains, Christchurch, Franz Jozef ledenik, Punakaiki Pancake Rock, Marlborough country, Picton, Wellington, Rororua, Auckland
Potovanje v Avstralijo in Novo Zelandijo zagotavlja nepozabna doživetja, spomine in fotografije, ki jih potniki prinesejo domov od ''tam spodaj''. Še posebej na potovanju kjer novo leto preživimo v Sydneyu.

PREGLED POTOVANJA: 

Destinacija: Avstralija in Nova Zelandija 

Trajanje: 21 dni 

Način potovanja: letalo iz Zagreba v Melbourne 

Najmanjše število potnikov: 6 

 

​TERMIN: 

20. 12. 2023 - 9. 1. 2024 - ODLIČEN NOVOLETNI TERMIN - ODHOD ZAGOTOVLJEN 

 

POTEK POTOVANJA: 

1. DAN, 20.12.: SLOVENIJA – EVROPA - DOHA

Zbor potnikov in prevoz na izbrano letališče. Polet letala iz Zagreba predvidoma v zgodnjem popoldanskem času z vmesnim postankom na poti v Qatarju ter nadaljevanje poti proti Melbournu, …

2. DAN, 21.12.: DOHA – MELBOURNE 

…kamor bomo prispeli v večetnih urah. Namestitev v hotelu, osvezitev in krajši inforamtivni ogled mesta. Nočitev.

3. DAN, 22.12.: MELBOURNE (Z,V)

Po zajtrku sledi ogled mesta, med drugim Cook`s cottage-a, edine stavbe v Melbournu iz 18. stoletja ter enega izmed najlepših vrtov v Melbournu – Fitzroy gardens. Imeli bomo čas za nakupe na trgu kraljice Victorie ter za sprehod ob obali. Ostanek dneva bo namenjen počitku. Nastanitev v hotelu,večerja in nočitev. 

4. DAN, 23.12.: MELBOURNE – GREAT OCEAN ROAD – MELBOURNE (Z, K)

Zajtrk v hotelu. Dan bo namenjen celodnevnemu izletu po Great Ocean Road, razgibani cesti, ki se vije ob obali Tihega oceana. Videli bomo visoke klife, čudovite plaže ter zanimive rastlinske in živalske vrste. Na poti se bomo ustavili za ogled 12-ih apostolov, zaliva, iz katerega se dvigajo spektularne, do 45 metrov visoke skale. Kosilo na poti. Vrnitev v Melbourne v večernih urah. Nočitev. 

5. DAN,24.12.: MELBOURNE – YARRA VALLEY – DEGUSTACIJA VIN (Z,K)

Zajtrk. Ta dan bomo posvetili našim brbočicam v vinski pokrajini Viktorije. na tej vinski turneji po dolini Yarra iz Melbourna. Z informativnim vinskim vodnikom boste obiskali dve priljubljeni kleti: Balgownie Estate, Steels Gate Winery ali Greenstone Vineyards ali Yering Farm. Uživali boste v številnih degustacijah in kosilu v kleti tera se  medtem učili o avstralskem vinarstvu. V vožnji med številnimi vinogradi bomo lahko občudovali slikovito pokrajino. Mogoče se najde tudi čas za polet z balonom. Vrnitev v Melbourne in nočitev. 

6.DAN, 25.12.:  MELBOURNE – CAIRNS (Z,V)

Zajtrk ter čas za samostojno odkrivanje mesta. Sledi transfer na letališče ter popoldanski let proti Cairnsu. Obrok oz. prigrizek na letalu. Večerja, namestitev in nočitev. 

7. DAN, 26.12.: CAIRNS - KURANDA – CAIRNS (Z,K)

Zajtrk. Prevoz do terminala gondole ter vožnja do starega rudarskega mesta Kuranda. Z gondolo se bomo peljali nad nedotaknjenim deževnim gozdom in se seznanili z enim najbolj botanično zanimivih in raznolikim predelom sveta.  Med vožnjo le nekaj metrov nad deževnim gozdom se bomo potopili v doživetje, kjer bomo lahko slišali, vohali in postali eno z naravo. Prihod v Kurando. Kosilo BBQ. Gorska vasica, ki je obkrožena z deževnim gozdom ponuja trgovinice s eksotičnim ročnimi deli in artefakti Aboridžinov, restavracije in kavarne. Z avtobusom se bomo odpeljali do postaje v deževnem gozdu. Obisk postaje vključuje obisk zavetišča za divje živali in koale, predstavitev Aboridžinov in tradicionalnega plesa ter se mnogo več.  Namestitev in nočitev. 

8. DAN, 27.12.: CAIRNS – GREAT BARRIER RIEF – CAIRNS (Z,K)

Zajtrk. Sledi celodnevni izlet z ladjo na veliki koralni greben. Čas in prostor za uživanje v široki paleti aktivnosti in pestri oceanski flori in favni. Primerno za vse starostne skupine s različnimi plavalnimi sposobnostmi. Aktivnosti, ki so na razpolago: potapljanje s masko in dihalko, predstavitev morskega biologa, prikaz hranjenja rib, krajši izleti z ladjo s steklenim dnom, podvodna opazovalnica ali preprosto uživanje na plaži. Samopostrežno kosilo z morsko hrano. Popoldanska vrnitev v Cairns in večerni sprehod. Nočitev. 

9. DAN, 28.12.: CAIRNS -  SIDNEY (Z,V)

Zajtrk. Dopoldan prosto za ogled Cairnsa oz kopanje in počitek na bazenu ali plaži. Transfer na letališče ter polet v Sydney, kamor prispemo v večernih urah. Panoramski ogled mesta. Večerja in nočitev. 

10. dan, 29.12.: SYDNEY (V)

Po zajtrku se boste odpeljali na ogled ene najlepših ribjih tržnic na svetu, ogledali pa si boste tudi čudovit sydneyski Akvarij. Ob cca. 11.30 uri vas bo kombi odložil na Circular Quay, kjer se boste vkrcali na trajekt in odpeljali do letovišča Manly. Letovišče leži na najožjem delu polotoka in se ponaša z zanimivo obmorsko promenado. Ob cca. 14.00 uri se boste vrnili nazaj na Circular quay, kjer vas bo čakal kombi in vas odpeljal nazaj v hotel. Preostanek dneva bo namenjen preživljanju časa po lastni izbiri. Večerja v hotelu in nočitev. 

11. dan, 30.12.: SYDNEY (Z)

Samopostrežnemu zajtrku v hotelu bo sledil ogled preostalega dela mesta in južnih plaž. Med ogledom boste videli centralni del mesta s pristaniškim mostom, operno hišo, svetovljanskim Kings Crossom ter zgodovinskim vzhodnim predelom. Obiskali bomo še opevano plažo Bondi Beach, China Town in pristanišče Darling. Nato se boste popeljali skozi predel Rocks, preko zaliva do severnih surferskih plaž Curl, Freshwater, Queenscliff in North Steyne. Popoldne se boste vrnili na Circular Quay in preživeli uro in pol na križarjenju po zalivu (Matilda Sydney Harbour Coffee Cruise) ali pa se odločite za večerno kržarjenje z večerjo. Vrnitev v hotel in nočitev. 

12. dan, 31.01: SYDNEY- BLUE MOUNTAINS – SYDNEY IN PRAZNIČNI SKOK V NOVO LETO (Z, K)

Polni zajtrk, nato bo 8.30 odhod na celodnevni izlet v Modre gore, najprej do Parka avtohtonih avstralskih živali – Feather Dale animal park, nato do Modrih Gora, ogledi, opcija vožnja z žičnico v dolino in nazaj z najstrmejšim Vlakom na svetu, nato vožnja do slikovitega Hydro Majestic Hotel, kosilo, na poti nazaj postanek v olimpijskem naselju, ogled Olimpijskega Stadiona, nato pozno popoldne nazaj v hotel, prenočevanje. 

13. dan, 01.01.: SYDNEY – CHRISTCHURCH – (Z,V)

Po zajtrku bomo zapustili Sydney in poleteli proti Novi Zelandiji in mestu Christchurch na južnem otoku. Obrok na letalu. Popoldanski prihod na Novo Zelandijo in panoramski ogled mesta, ki ga je pred leti prizadel potres, še vedno pa je polno stavb v angleškem arhitekturnem stilu in številnih zelenih površin znotraj mesta. Sprehod po očarljivem botaničnem vrtu, ki je zasajen v okljuku reke Avon. Vožnja do hotela malce izven mesta. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev. 

14. dan, 02.01.: ARTHURS PASS - FRANZ JOZEF LEDENIK – (Z,V)

Zajtrk. Vožnja preko najznamenitejšega gorskega prelaza v državi – Arthurs pass, s krajšimi postanki za foto utrinke do ledenika Franz Jozef. Ob vznožju gore postanek pri gorskem jezeru Mantheson, ki velja za najlepše v državi. Nato se bomo podali na ledenik Franz Josef. Čaka nas zanimiv in nenaporen sprehod po ledeniku. To nam bo omogočilo, da kar najbolje spoznamo različne ledeniške pojave. Zvečer pa bomo počakali sončni zahod in lahko bomo občudovali čudovito barvanje ledenikov.  Večerja in nočitev. 

15. DAN, 03.01.: FOX LEDENIK – PUNAKAIKI PANCAKE ROCK - (Z,K)

Zajtrk. Obiskali bomo tudi sosednji ledenik Fox velja za enega najslikovitejših. Obiskali bomo tudi tamkajšnje raziskovalno središče, kjer se bomo seznanili z nastankom ledenikov in njihovimi posebnostmi.Sledi panoramska vožnja po slikoviti zahodni obali južnega otoka Nove Zelandije.  Krajši postanki za foto utrinke na poti. Kosilo na poti. Nato se bomo ustavili še za ogled Punakakiki Pakcake Rock formacije, ki jo je ustvarila morska voda in je nekaj posebnega, saj obala zgleda kot kup palačink zloženih ena nad drugo. Tu bomo lahko uživali ob posebnih zvokih, ki jh ustvarjata morje in veter s pomočjo kamnite obale. Namestitev v hotelu na poti  in nočitev. 

16. dan, 04.01.: MARLBOROUGH COUNTRY (VINSKA DEGUSTACIJA)  - PICTON - TRAJEKT - WELLINGTON   (Z, V)

Zajtrk. Sledila bo vožnja po regiji Marlborough, ki je znana vinorodna pokrajina. Ogled vinske kleti in degustacija vin še posebej svetovno priznani Savignon Blanc Nadaljevanje poti skozi slikovito pokrajino do mesteca Picton, Vožnja v pristanišče, kjer se bomo vkrcali na trajekt in odpluli na severni del Nove Zelandije. Panoramski ogled glavnega mesta Nove Zelandije. ki slovi po slikoviti legi med hribovitim zaledjem in številnimi zalivi. Številne reprezentativne zgradbe v mestnem središču ne morejo skriti velikega britanskega vpliva. Med njimi izstopajo lesena Old Government Building, Beehive (sedež vlade v obliki čebeljega panja) in Parliament House, ki je sezidana iz granita. Leta 1998 odprt narodni muzej Te Papa slovi kot eden najboljših tovrstnih muzejev na svetu. Najmodernejša tehnologija omogoča, da se natančno spoznamo s preteklostjo Nove Zelandije in maorsko kulturo. Središče muzeja je sodobno maorsko svetišče Te Marae. Še sprehod ob pristanišču mimo številnih restavracij in barov. Nočitev. 

17. dan, 05.01.: WELLINGTON – TONGARIRO – TAUPO – ROTORUA (Z, K)

Zajtrk. Nato se bomo odpeljali do nacionalnega parka Tongariro. Park je znan po impresivnih vulkanskih vrhovih in po področju snemanja znane filmske uspešnice »Gospodar prstanov«. V parku bomo namreč videli Mt. Ngaurugoe, ki je znan predvsem kot Mt. Doom, poleg njega pa se nahajata še Mt. Tongariro in Mt. Ruapehu. Kratek sprehod po parku. Kosilo. Sledi sledila vožnja proti severu . Ob največjem novozelandskem jezeru Taupo, ki je nastalo kot posledica velikega izbruha vulkana v preteklosti, se bomo odpeljali v mesto Rotorua. Tu se bomo sprehodili po mestu, ob jezeru Rotorua, mimo prelepe stavbe, muzeja umetnosti, nato pa se bomo nastanili v hotelu. Zvečer predlagamo obisk maorske vasice, kjer bomo izvedeli nekaj več o sami kulturi Maorov ter o njihovih bivališčih, pripravili pa nam bodo tudi tipično maorsko večerjo Hangi (predhodno naročilo in doplačilo). Nočitev. 

18. dan, 06.01. : ROTORUA– TE PUIA - AUCKLAND

Po zajtrku ogled muzeja in geotermalnih vrelcev Te Puia. Tu bomo videli tipične maorske izdelke, kot so »waka« bojevniški čoln, »maori meeting house«, tradicionalna stavba za srečanja, videli bomo lahko kako nastajajo leseni izdelki izpod rok Maorov. Nato se bomo sprehodili do geotermalnih in blatnih vrelcev, ki so v Rotorui še posebej znani. »Pojutu«, najznačilnejši gejzir, bruha vodo tudi do 30m visoko v zrak. Če bomo imeli srečo, bomo v Te Puia muzeju videli tudi tipično novozelandsko ptico Kiwi, ki je danes zaščitena, saj jo je na otoku že izredno težko najti. Sledi voznja v Maorsko vas na poti proti Aucklandu  Popoldanski prihod v Auckland. Večerja in nočitev. 

19. dan, 07.01.: AUCKLAND (Z, V)

Po zajtrku informativni ogled največjega novozelandskega mesta. Najprej se bomo povzpeli na One Tree Hill, od koder se odpira lep razgled na mesto. Sledi kratek sprehod mimo mestne hiše v Albert parku, ki se nahaja ob univerzi. Še vožnja na Mt. Eden, ki je najvišji vulkan v Aucklandu in od koder bomo prav tako imeli lep razgled na mesto. Po želji Vzpon na Sky tower, od koder se razprostira lep razgled na mesto in zaliv, marino ter Harbour bridge ali ogled akvarija Kelly Tarlton's Underwater World (doplačilo). Večerja in nočitev. 

20. dan, 08.01.: AUCKLAND – DOHA

Po zajtrku prosto za zadnje nakupe spominkov. Vožnja na letališče od koder bo sledil polet proti Dohi v popoldanskih urah. Nočni let ...

21.dan, 09.01.: DOHA – ZAGREB

... in pristanek v Dohi. Nadaljevanje leta in pristanek v Zagrebu v zgodnjih jutranjih urah. Sledi se prevoz domov. 

 

CENA POTOVANJA: 

Pri 8 potnikih: 12.100 EUR  9.650 EUR - AKCIJSKA CENA (do 30. 9. 2023) 

 

CENA VKLJUČUJE: 

 • Letalsko vozovnico za mednarodni let Zagreb– Melbourne in Auckland - Zagreb, vse notranje lete po programu Melbourne – Cairns, Cairns - Sidney, Sidney – Chirstchurch,  letališke pristojbine,  prevoz na letališče,
 • 18 nočitev v dobrih hotelih 3* in 4 *  z zajtrkom V dvoposteljnih sobah
 • 13 x  večerjo oz kosilo v času potovanja,
 • vse prevoze po programu,
 • vstopnine v Opera Sydney, 
 • izlet v pragozd in mesto Kuranda s kosilom
 • izlet na Veliki koralni greben s kosilom
 • Te Puia geotermalni NP,
 • Hangi Večer z maori in večerjo (v vrednosti 150,- EUR)
 • Degustacija vin v Avstraliji in Novi Zelandiji s prigrizkom ali kosilom
 • pomoč pri urejanju vize, 
 • slovenskega vodnika na celotni poti,
 • organizacijo in izpeljavo programa. 

 

MOŽNA DOPLAČILA: 

 • Zavarovanje rizika odpovedi: 4,3 % od cene celotnega paketa za osnovni paket ter 6% v primeru razširjenega paketa
 • Coris Zdravstveno Zavarovanje z asistenco do 21 dni : -  osnovno kritje 25 € do 25.000, krithe do 50.000 EUR   38,60  € in moznost kritja to 100.000 EUR za 44,90 eur 
 • Doplačilo za manjšo skupino (6 potnikov) - 450 EUR 

 

DODATNE INFORMACIJE: 

 • Letalske karte so po nakupu nevračljice in nezamenljive 

Pridobi individualno ponudbo

Condor travel d.o.o.

Mariborska cesta 200b
3000 Celje, Slovenia
Matična št.: 1489259000
Davčna št.: SI43332099

Kontaktne informacije

Financirano od

Prijavite se na e-novice