Valencija in Barcelona

5 dni
8+
Španija

INFORMACIJE

Obiščimo Valencijo, špansko mesto, kjer je doma paella in pa živahno katalonsko prestolnico Barcelono.

PREGLED POTOVANJA

Destinacija: Španija
Trajanje: 5 dni
Odhod: čez celo leto
Način potovanja: letalo
Najmanjše število potnikov: 8 oz. 15 oseb

VRHUNCI POTOVANJA

 • mesto umetnosti in znanosti
 • okusna paella v Valenciji
 • živahna Barcelona
 • temperamenten flamenko

DATUMI POTOVANJA: Po želji

POTEK POTOVANJA

1. DAN
SLOVENIJA – VALENCIJA

Zbor udeležencev na dogovorjenem mestu in vožnja do izbranega letališča, od koder bo sledil dopoldanski let proti Valenciji. Valencia je zanimivo moderno mesto, za katerega pravijo, da ima najboljše večerno življenje, hkrati pa je tudi zibelka znane španske jedi - paelle. Po pristanku sledi panoramski ogled mesta – Estación del Norte, Plaza de Toros, Plaza del Ayuntamiento, Mercado Central,  Plaza Redonda, Palacio del Marques de Dos Aguas, izsušena reka Turia…  Namestitev v hotelu in čas za osvežitev. Nato pa se bomo podali na sprehod po starem mestnem jedru. Obiskali bomo znamenito katedralo, v kateri hranijo kelih – sveti gral, iz katerega naj bi Kristus pil pri zadnji večerji.  Kdor bo želel pa se lahko povzpne tudi na zvonik Micalet ob katedrali, ki ponuja osupljiv pogled na mesto. Poleg katedrale si bomo ogledali tudi staro poslopje borze, Puento del Real, Puento de la Trinidad in Puento de la Serranos, sprehodili se bomo po živahnih ulicah najstarejše četrti Barrio del Carmen, kjer je najdemo ogromno zanimivih trgovinic in dobrih lokalov... Za zaključek dneva pa bomo imeli tipično lokalno večerjo - paella v lokalni restavraciji. Sledi še sprehod  v Barrio del Carmen, kjer priporočamo, da poskusite znan koktejl Agua de Valencia. Možnost zabave. Nočitev.

Valencija-in-Barcelona-potovanje

2. DAN
VALENCIJA 

Po zajtrku sledi nadaljevanje ogledov. Na živahni osrednji tržnici Mercado central, ki je ena izmed največjih tržnic svežih pridelkov v Evropi, bomo začutili vsakdanji mestni utrip.  Nadaljevali bomo z ogledom mogočne stavbe La Lonja iz 15. stoletja, ki je nekoč služila kot tržnica za svilo. Prav tako si bomo ogledali mogočen kompleks na bregovih nekdanje reke Turie - Ciudad de Las Artes y las Ciencias (Mesto znanosti in umetnosti), kjer se nahaja Muzej znanosti princa Filipa, Oceanografski muzej, IMAX kino, planetarij ter že mnogo drugih zanimivih stvari, tako da si bo lahko vsak našel kaj po svojem okusu. Prosto za samostojno odkrivanje mesta, uživanje v čudovitih parkih na reki Turia ter kraljevih vrtovih in za nakup spominkov.  Zvečer po želji ogled predstave flamenka. Prosto za večerni sprehod po mestu ali zabavo. Nočitev.

Valencija-in-Barcelona-potovanje-5-dni

3. DAN
MORELLA - SALOU – TARRAGONA - BARCELONA

Po zajtrku sledi vožnja sledi vožnja ob obali proti severu do Peniscole, kjer bomo zavili proti notranjosti do čudovitega srednjeveškega mesteca na vrhu hriba – slikovite Morelle, ki jo obdaja mogočno obzidje in z svojega gradu, ki leži na skali nad mestom, ponuja res enkraten razgled na okolico . Ogled in nadaljevanje proti severu do letoviškega mesteca Salou in proti pristaniškem mestu - Tarragoni, ki velja za eno najstarejših mest v državi, kjer so svoj pečat pustili tudi Rimljani. Postanek za ogled centra mesta ter nadaljevanje proti Barceloni, kamor bomo prispeli pozno popoldan. Sledi informativni ogled mesta in nastanitev v hotelu. Večerja v tapas baru. Po večerji priporočamo ogled »magičnih fontan« na španskem trgu, ki jih je Buigas načrtoval že leta 1929 za Svetovno razstavo. Tam se lahko prepustimo kombinaciji čarobnih barv, luči, čustev, vode in glasbe. Vožnja do hotela, nastanitev in nočitev.

Tarragona-Valencija-in-Barcelona-potovanje-5-dni

4. DAN
BARCELONA

Zajtrk. Sledi celodnevni ogled glavnih mestnih znamenitosti: park Güell in La Sagrada Familia – deli priznanega španskega arhitekta Antonia Gaudia, Katalonski trg, Španski trg, razgledni grič Montjuic, Olimpijski stadion.  Ta dan bomo obiskali tudi “Barri Gótic” ali Gotsko četrt in si ogledali katedralo La Seu od znotraj. Sprehodili se bomo po  1,2 km dolgi ulici La Ramblas začenši na Mare Magnu. Avenija okrašena s platanami povezuje Katalonski trg s pristaniščem, na ulici pa se vrstijo prodajalci ptic, časopisov in cvetličarke s svojimi kioski. Obiskali bomo tudi živahno tržnico La Boqeria. V večernih urah bomo pa bomo imeli čas da najdemo svoj najljubši kotiček, kjer lahko uživamo ob Sangriji ali španskih tapasih. Sledi vožnja do hotela. Nočitev.

Barcelona-potovanje-5-dni-valencija-in-barcelona

5. DAN
BARCELONA – SLOVENIJA

Po zajtrku bomo izkoristili čas za odkrivanje stvaritev znamenitega Gaudija kot so Casa Mila, Manzana de la Discordia.  Po ogledih  bomo imeli čas za samostojno odkrivanje mesta, nakupovanje ali pa za ogled stadiona Camp Nou (proti doplačilu), ki je dom priznanemu katalonskemu klubu FC Barcelona. Ogledali si bomo muzej in stadion, ki je po svoji mogočnosti eden največjih stadionov na svetu. Ogled je res impresiven in zanimiv tudi za tiste, ki jim nogomet ni prva izbira. Vožnja do letališča, od koder bomo poleteli na bližnje letališče.  Vrnitev domov.

Barcelona-in-valencija-potovanje-5-dni

CENA POTOVANJA

Predvidena cena pri 15 prijavljenih potnikih - 745€

CENA POTOVANJA VKLJUČUJE:

 • povratno letalsko vozovnico z vključeno ročno prtljago
 • letališke pristojbine
 • prevoz na letališče in nazaj
 • prevoze po Španiji z udobnim turističnim avtobusom
 • 4x nastanitev z zajtrkom v hotelih 4* v dvoposteljnih sobah v mestih
 • 1x večerjo v restavraciji v  Valenciji (paella)
 • 1x večerjo v tapas baru v Barceloni
 • vozovnice za metro v Barceloni za skupne oglede
 • vse oglede po programu
 • vstopnine: Katedrala La Seu v Valencii, la Lonja,  Katedrala v gotski četrti v  Barceloni,
 • slovenskega vodnika
 • organizacijo in izvedbo potovanja

DOPLAČILA:

 • za manjšo skupino 8 potnikov – 50€
 • enoposteljna soba 30 EUR na noč
 • riziko odpovedi 5% vrednosti potovanja
 • turistično zdravstveno zavarovanje za tujino
 • Stadion  Camp Nou od 26 EUR

Pridobi individualno ponudbo

Condor travel d.o.o.

Mariborska cesta 200b
3000 Celje, Slovenia
Matična št.: 1489259000
Davčna št.: SI43332099

Kontaktne informacije

Financirano od

Prijavite se na e-novice