Irska in Škotska keltska avantura

11 dni
8+
Irska, Velika Britanija

 

INFORMACIJE

Zeleni, smaragdni otok vabi z razlogom. Irska se namreč ponaša s prečudovito pokrajino, ki očara. A dejansko ponuja še veliko več, je dežela piva in edinstvene glasbe, s seboj nosi bogato zgodovino, zanimivo arhitekturo ter je divja in mila v enem. Škotska je dežela zeleno – modrih obzorij, svežine, romantike in skrivnostnosti, karirastih kiltov, dud, ponosnega srca, srednjeveških mest in neverjetnih vremenskih kontrastov.

PREGLED POTOVANJA

Destinacija: Irska, Velika Britanija
Trajanje: 11 dni
Odhod: junij - julij
Način potovanja: letalo
Najmanjše število potnikov: 6-8 oseb 

Potovanje je namenjeno za zaključene skupine /privatne družbe, ki si želijo najboljše potovalne izkušnje.

DATUMI POTOVANJA: 

 • Po Želji - Idealno Junij/julij/avgust/september 

VRHUNCI POTOVANJA

 • živahna irska prestolnica
 • mogočni klifi Moher
 • stopničasta obala Giant’s Causeway
 • Škotsko višavje
 • jezero Ness
 • mogočni gradovi in mistični samostani
 • pivo, viski in tradicionalna hrana

POTEK POTOVANJA

1. DAN
SLOVENIJA – DUBLIN

Zbor potnikov na dogovorjenem mestu ob dogovorjenem času in prevoz na izbrano letališče, od koder bo sledil polet proti Dublinu. Po pristanku poldnevni ogled glavnih znamenitosti prestolnice: pošte, Custom House-a, ulice Leeson Street z »jurijanskimi« portali, katedrale sv. Patrika, Dublinskega gradu… Nadaljevali bomo mimo St. Stephens Green parka do katedrale Cristchurch ter starega mesta Dublina, kjer je prikazano življenje Vikingov, do katedrale zaščitnika Irske - Sv. Patrika, ki ima izjemno bogato zgodovino, do najbolj znane irske pivovarne – Guinness. Ogled Dublina namreč ne bi bil popoln brez obiska pivovarne Guinness, kjer nam bodo prikazali način pridobivanja slavnega črnega piva, na koncu pa nam bodo ponudili še kozarec (pint) za pokušino. Nastanitev v hotelu in večerni sprehod ob reki Liffey v okolici Temple Bara, kjer se nahajajo vsi pomembnejši pubi v mestu. Večerja v lokalni restavraciji (CT paket) in nočitev.

2. DAN
DUBLIN – ROCK OF CASHEL – SHANNON

Zajtrk. Sprehod po mestu do Trinity College-a; ogled čudovite knjižnice in rokopisa Book of Kells (CT paket) – ročnega prepisa svetega pisma, nastalega pod peresi irskih menihov v 8. stoletju. Prosto za nakupovanje ali sprehajanje po mestu, možen tudi ogled katerega izmed muzejev. Popoldne vožnja proti irskem »svetem« mestu – Rock of Cashel (CT paket), kjer si bomo ogledali ruševine opatije in drugih stavb iz različnih obdobij. Nadaljevanje poti do reke Shannon, kjer se bomo nastanili v bližini mesta Limerick.

Trinity-College-Dublin-Potovanje-po-Škotski-in-Irski

3. DAN
BUNRATTY – MOHER – GALWAY

Zajtrk. Predlagamo ogled muzeja na prostem – Bunratty, v katerem so zbrane različne stavbe iz zgodovinskih obdobij, na ogled pa je tudi trdnjava Bunratty Castle. Nato nadaljevanje vožnje ob zahodni obali do njenega najmogočnejšega predela – visokih klifov Moher. Sledila bo še vožnja do študentskega mesta Galway, kjer se bomo nastanili. Sprehod po mestnem jedru in nočitev.

Klifi-Moher-Irska-potovanje-po-Škotski-in-Irski

4. DAN
CONNEMARA – SEVERNA IRSKA
 

Zajtrk. Vožnja po odročni keltski pokrajini Connemara, za katero je, bolj kot kjerkoli drugje na Irskem, značilen galski način življenja. Postanek pri grobu irskega književnika Yeatsa ob mestu Sligo, nato vstop v Severno Irsko. Nastanitev in večerja z jedmi iz lokalne kuhinje (CT paket). Nočitev.

Connemara-Irska-pokrajina-potovanje-Škotska-in-Irska

5. DAN
BUSHMILLS - OBALA GIANT`S CAUSEWAY – BELFAST 

Po zgodnjem zajtrku se bomo najprej odpeljali do destilarne Bushmills. Ogled in degustacija. (CT paket) Vožnja do stopničaste obale Giant`s Causeway – že v samem imenu je skrit namig, da bi jo naj naredili velikani. Pred vkrcanjem na trajekt, ki nas bo odpeljal na Škotsko, si bomo panoramsko ogledali še glavno mesto države – Belfast. . Nekoč močan ladjedelniški center, kjer so zgradil tudi legendarni Titanic. Belfast je mesto z bogato zgodovino, živahnim kulturnim življenjem in očarljivim deželnim šarmom. Kljub nedavnim brazgotinam konfliktov je​danes glavno mesto Severne Irske miren in eden od najvarnejših krajev v Britaniji. Nastanitev v hotelu in večerni sprehod po mestu.

Giants-Causeway-Irska-potovaje-po-škotski-in-irski-Keltska-Avantura

6. DAN 
BELFAST - STRANRAER - GLASGOW

Zjutraj odhod v pristanišče in vožnja s trajektom preko irskega morja do mesta Stranraer. Od tu bomo nadaljevali vožnjo ob morju mimo mesta Ayr, mesto škotskega pesnika Roberta Burnsa, do Glasgowa, kamor bomo prispeli v popoldanskih urah. V Glasgowu se bomo najprej zapeljali mimo Katedrale, svetovno znane kongresne dvorane Amardillo in Univerze. Sledi  nastanitev v hotelu ter  sprehod po centru mesta , Merchant City ter St. George Square. Nočitev v hotelu. 

Glasgow-Škotska-in-irska-Potovanje

7. DAN
LOCH LOMOND – ISLE OF MULL – IONA – OBAN

Po zajtrku nas čaka pot do jezera Loch Lomond, kjer bomo naredili krajši postanek. Nato vožnja do mesta Oban, kjer se bomo vkrcali na trajekt, odpluli do otoka Mull in nadaljevali še do manjšega otočka, imenovanega Iona. Na njem je St. Columb začel postopek spreobračanja poganskih domorodcev v kristjane. Ogled opatije (CT paket). Popoldne se bomo vrnili na obalo in se nastanili v hotelu. Večerja (CT paket) in nočitev.

Loch-Lomond-Škotska-pokrajina-potovanje-po-škotski-in-Irski

8. DAN
ISLE OF SKYE – EILEAN DONAN – LOCH NESS – INVERNESS

Po zajtrku se bomo zapeljali v pravo »visokogorsko« Škotsko in sicer proti otoku Isle of Skye. Preden prispemo do otoka, nas čaka še postanek v mestu Fort William, kjer si bomo ogledali zanimiv niz zapornic na Kaledonskem kanalu – Neptunove stopnice. V Glenfinnanu bomo nato videli spomenik Bonnie Prince Charlie-u, ki je dokončno pokopal upe Stuartov, da bi se vrnili na angleški prestol. Poleg spomenika se nahaja železniški most, kjer so snemali film Harry Potter. Sledi vožnja s trajektom na južni del otoka Skye, po katerem se bomo zapeljali do mostu Skye. Most vodi nazaj na celino, vmes pa nas čaka še postanek pri največkrat fotografiranem in slikanem gradu na Škotskem, gradu Eileen Donan, ki stoji sredi manjšega otoka. Nadaljevanje vožnje prek visokogorja do Kaledonskega kanala in jezera Ness. Postanek pri gradu Urqhuart, od koder se ponuja čudovit razgled nad jezerom,  v katerem naj bi večkrat uzrli znamenito pošast Nessie. Prihod v Inverness v večernih urah. Nastanitev v hotelu in nočitev.

Eilean-Donan-Grad-Škotska-potovanje-po-Škotski-in-Irski

9. DAN
PITLOCHRY – SCONE – EDINBURGH

Zajtrk. Vožnja proti jugu do mesteca Pitlochry, kjer se bomo seznanili s pridobivanjem škotskega viskija v manjši destilarni (CT paket). Nato vožnja proti jugu in postanek ob palači Scone pri mestu Perth. Ogled čudovitih parkov (CT paket) in replike kamna Stone of Scone – mesta kronanja škotskih kraljev pred angleško zaplembo kamna. Proti doplačilu možnost ogleda notranjosti palače. Vožnja preko mostu Firth of Forth in prihod v škotsko prestolnico Edinburgh v popoldanskih urah. Nastanitev v hotelu, večerja v lokalnem pubu (CT paket) in nočitev.

Vlak-Harry-potter-Škotska-in-irska-potovanje

10. DAN
EDINBURGH

Po zajtrku si bomo najprej ogledali edinburški grad (CT paket), nato pa se bomo sprehodili po novem in starem delu mesta. Ogled zanimivosti na glavni ulici Royal Mile, ki povezuje grad in kraljičino palačo Holyrood. Poleg slednje se nahaja nova stavba škotskega parlamenta. Prosto popoldne za ogled muzejev ali za nakupe. Nočitev.

Edinburg-Škotska-potovanje-keltska-avantura

11. DAN
EDINBURGH

Po zajtrku si bomo po želji in proti doplačilu (CT paket) ogledali še mistično kapelico Rosslyn, katere neobičajna zgodovina črpa iz legend o templjarjih in prostozidarjih. Prosto za nakupovanje in samostojne oglede do odhoda na letališče. Po pristanku sledi še vožnja v Slovenijo.

Rosslyn-Chapel-Škotska-potovanje-keltska-avantura

CENA POTOVANJA

Predvidena cena ob 8 prijavljenih potnikov:

 • Predvidena cena potovanja - 2398 €

Predvidena cena ob 14 prijavljenih potnikov:

 • Predvidena cena potovanja - 1950 €

CENA POTOVANJA VKLJUČUJE:

 • letalsko vozovnico in letališke pristojbine
 • najem kombija / minibusa za prevoze po Irski in Škotski
 • parkirnine pri Moher Cliffs in Giant's Causeway ter ostale stroške prevoza
 • trajekt iz Irske na Škotsko, trajekte na otok Mull, Iona in Isle of Sky
 • 10x nočitev z zajtrkom v hotelih 3*/4 * 
 • slovenskega vodnika/voznika
 • stroške organizacije in izvedbe programa

CT PAKET VKLJUČUJE:

 • 4 večerje z jedmi iz lokalne kuhinje
 • vstopnine: Trinity College, grad Edinburgh, Rock of Cashel, opatija na Ioni, vrtovi palače Scone, destilarna Edradour, Rosslyn Chapel, Guinness pivovarna, destilarna Bushmills

MOŽNA DOPLAČILA:

 • CT paket (dodatne vstopnine, večerje in ogledi) – 220€
 • za manjšo skupino 8 oseb – 290€
 • enoposteljna soba 400 EUR
 • riziko odpovedi
 • turistično zdravstveno zavarovanje za tujino
 • dodatne vstopnine po želji – muzej Bunratty, Urqhuart Castle, keltski večer

Pridobi individualno ponudbo

Condor travel d.o.o.

Mariborska cesta 200b
3000 Celje, Slovenia
Matična št.: 1489259000
Davčna št.: SI43332099

Kontaktne informacije

Financirano od

Prijavite se na e-novice