Tanzanija in Zanzibar

13 dni
4+
Tanzanija

INFORMACIJE

Pojdimo odkrivat nedotaknjene savane, kjer na safariju v narodnih parkih Lake Manyara, Serengeti in v kraterju Ngorongoro začutimo divjino »črne« Afrike. Pobliže in malce avanturistično spoznajmo Bušmane ter se na romantičnem Zanzibarju prepustimo toplim valovom Indijskega oceana.

PREGLED POTOVANJA

Destinacija: Tanzanija
Trajanje: 13 dni
Odhod: čez celo leto
Način potovanja: letalo
Najmanjše število potnikov: 4 osebe

VRHUNCI POTOVANJA

 • najboljša safari avantura na svetu
 • najslavnejši narodni parki
 • levi, sloni, bivoli, leopardi in nosorogi
 • lov z Bušmani
 • rajske plaže Zanzibarja

POTEK POTOVANJA

1. DAN
SLOVENIJA - TANZANIJA

Polet z enega izmed bližnjih letališč proti mednarodnemu letališču Kilimanjaro v Tanzaniji. Obroki in pijača na letalu.

2. DAN
ARUSHA – NP LAKE MANYARA

V dopoldanskih urah bomo pristali pod vznožjem najvišje gore Afrike – mogočnega Kilimanjara. Prevoz do uro oddaljene Arushe, kjer si bomo ob kosilu nabrali novih moči. Po kosilu prevoz do narodnega parka Lake Manyara. Večerja in nočitev v lodgu.

Ngorogoro-Tanzanija-Safari-in-zanzibar-potovanje

3. DAN
NP LAKE MANYARA – JEZERO EYASI

Po zajtrku se bomo z odprtim terenskim vozilom, prilagojenim za fotografiranje, odpeljali na safari. V narodnem parku Lake Manyara se bomo prvič na potovanju spoznali z mogočnimi prebivalci stepskih področij. Po piknik kosilu sledi prevoz do jezera Eyasi. Večerja in nočitev v lodgu.

Serengeti-Tanzanija-Safari-in-zanzibar-potovanje

4. DAN
JEZERO EYASI – NP NGORONGORO

Po zgodnjem zajtrku se bomo skupaj z Bušmani odpravili na lov in to kar z lokom in puščicami, saj to majhno pleme še ne pozna drugega orožja. Po kosilu se bomo odpeljali do narodnega parka Ngorongoro. Večerja in nočitev v lodgu.

Bushmen-Tanzania-zanzibar-potovanje-safari

5. DAN
NP NGORONGORO – NP SERENGETI

Zajtrk. Po slikoviti poti bomo mimo kraterja vulkana Ngorongoro nadaljevali vožnjo do najbolj znanega  tanzanijskega narodnega parka Serengeti, ki pokriva kar 14.763 km2 površine. Tokrat nam bodo kosilo postregli pod dežnikarsko krošnjo za Afriko značilne akacije tortilis. Prihod v lodge, večerja in nočitev.

Serengeti-Tanzanija-Safari-in-zanzibar-potovanje

6. DAN
NP SERENGETI – NP NGORONGORO

Takoj, ko bodo prvi sončni žarki osvetlili prebujajoče se jutro Serengetija, si bomo še pred zajtrkom znali predstavljati dinamičen utrip narave, ki je prav v tem delu dneva najbolj živahen. V Serengetiju bomo dobili občutek, kako je izgledala Vzhodna Afrika, preden je sem stopila noga »vsemogočnega« belega lovca. Na tisoče in tisoče gnujev, zeber, gazel in antilop nam bo kar malce v napoto, ko bomo želeli nadaljevati naš ogled. Pod redkim drevjem parka nas bodo pozdravljali tropi slonjih samic, ki skrbno varujejo svoje simpatične potomce. V visoki travi bomo naleteli na divje levinje, ki z mladički potrpežljivo čakajo na slasten in prepotreben zalogaj zase in seveda za kralja živali. Tukaj bomo spoznali tudi žirafe, ki kljub višini delujejo nebogljeno, ko si med močnimi bivoli iščejo svoj zelenjavni obrok. Polni vtisov se bomo vrnili nazaj v lodge in pozajtrkovali. Preostanek dneva, do kosila bomo preživeli še vedno v divjem živalskem svetu Serengetija, ko bomo s terenskimi vozili sledili gibčnim leoparom, ki si svoj opoldanski počitek najrajši privoščijo v osamelih drevesnih krošnjah. Po kosilu bomo zapustili Serengeti in se odpeljali v rezervat Ngorongoro, ki ni privlačen le zaradi skoraj vseh divjih živalih jugovzhodne Afrike, temveč tudi zaradi skromnih in zato toliko bolj zanimivih vasi živopisnih plemen nomadskih Masajev. V takšni vasici se bomo lahko seznanili z za nas revnim načinom življenja tega pastirskega ljudstva, ki se še vedno uspešno bojuje proti vplivu zahodnih civilizacij. Odpeljali se bomo do soteske Olduvai, kjer si bomo imeli priložnost ogledati fosilne ostanke lobanj prednikov Homo Sapiensa. Prihod v lodge, večerja in nočitev.

Serengeti-Tanzanija-Safari-in-zanzibar-potovanje

7. DAN
NP NGORONGORO - ARUSHA

Po zajtrku bomo odrinili proti Narodnemu parku Ngorongoro. Spustili se bomo 600m nižje v 20 km širok krater, kjer se bomo najprej zazrli v ognjeno obarvane plamence. V jezeru bomo naleteli na nekakšne sive gmote, za katere pa se izkaže, da so le povodni konji, ki v vodi pred vročim soncem sramežljivo ščitijo svojo občutljivo kožo. Ngorongoro je eno izmed redkih področij na svetu, kjer bomo imeli še možnost videti dvorogega črnega nosoroga, ki se po velikosti skoraj ne razlikuje od slona. V parku si bomo privoščili piknik kosilo in se polni novih vtisov napotili nazaj proti Arushi. Večerja in nočitev v hotelu.

Safari-potovanje-tanzanija-zanzibar

8. DAN
ARUSHA - ZANZIBAR

Zajtrk in prevoz do letališča, od koder bomo poleteli na sanjski Zanzibar. Prevoz do hotela, ki se nahaja ob čudoviti peščeni plaži na SV otoka. Namestitev, večerja in nočitev.

zanzibar-Tanzanija-in-zanzibar-safari-potovanje

9. DAN
ZANZIBAR

Zajtrk in prosto za počitek ali samostojno odkrivanje otoka začimb, ki ga otočani imenujejo Unguja. Večerja in nočitev. Na Zanzibarju so nam na voljo ogledi čudovitega Kamnitega mesta, ki naj bi bil edini zgodovinski kraj jugovzhodne Afrike. Lahko se odločite za enodnevni izlet v osrednji in na zahodni del otoka, kjer vam bodo na plantažah, zasebnih vrtovih in gozdovih prijazno pripovedovali o vzgajanju številnih različnih vrst začimb in sadja. Na eksotičnem otoku, ki leži 6 stopinj južno od ekvatorja in je rojstni kraj legendarnega pevca skupine Queen Freddieja Mercuryja, nam bodo počitniški dnevi ob raziskovanju pestrega življenja na koralnih grebenih toplega oceana kar prehitro minili.

zanzibar-Tanzanija-in-zanzibar-safari-potovanje

10. DAN
ZANZIBAR

Prosto.

11. DAN
ZANZIBAR

Prosto.

zanzibar-Tanzanija-in-zanzibar-safari-potovanje

12. DAN
ZANZIBAR

Prosto.

zanzibar-Tanzanija-in-zanzibar-safari-potovanje

14. DAN
ZANZIBAR - SLOVENIJA

Zajtrk in prevoz na letališče na Zanzibarju, od koder bomo poleteli nazaj v Evropo, kjer bomo pozno popoldan pristali na domačem letališču ali na enem izmed bližnjih letališč.

CENA POTOVANJA

Za ceno potovanja nas kontaktirajte. Ceno vam izračunamo glede na število potnikov, vključene storitve, kategorijo hotela in termin potovanja.

CENA POTOVANJA VKLJUČUJE:

 • navedeni letalski prevozi, letališke pristojbine v Evropi in Afriki, v kolikor se spremeni cena letaliških pristojbine se spremeni tudi cena aranžmaja
 • prevoz na letališče in z letališča domov
 • prevozi s terenskimi vozili po Tanzaniji (vsi sedeži so ob oknu)
 • namestitev v dvoposteljni sobi v hotelih/lodgih s 3*** in 4****
 • navedeni obroki (na safariju polni penzion, na Zanzibarju pol-penzion)
 • ogledi, vstopnine in lokalne takse
 • spremstvo lokalnega vodnika in slovenski spremljevalec
 • tanzanijski vizum
 • organizacija in izpeljava programa

DOPLAČILA:

 • enoposteljna soba
 • riziko odpovedi
 • turistično zdravstveno zavarovanje za tujino

Pridobi individualno ponudbo

Condor travel d.o.o.

Mariborska cesta 200b
3000 Celje, Slovenia
Matična št.: 1489259000
Davčna št.: SI43332099

Kontaktne informacije

Financirano od

Prijavite se na e-novice