Provansa z Azurno obalo

5 dni
30 - 45
Aix-en-Provence, Rousillon, Gardes, Avignon, Pont du Gard, Daudetov mlin, Arles, Ste. Marie de la Mer, parfumerija Grasse, Nica, Monako

INFORMACIJE: 

Obiščemo znamenito francosko pokrajino Provanso, kjer si ogledamo slikovite vasice in mesta. Obiščemo mesto Avignon in si ogledamo papeško palačo, zelo dobro ohranjen rimski viadukt Pont du Gard, mesto Arles z amfiteatrom in parfumerijo v Grassu. Prenočimo na Azurni obali in obiščemo še kraljevino Monako. 

 

POTEK POTOVANJA: 

Tip potovanja: ogled znamenitosti, kulturna in izobraževalna tura 
Trajanje: 5 dni 
Najboljši čas za izlet: celo leto   
Število prijavljenih: 30-45
Način potovanja: avtobus 

 

VRHUNCI EKSKURZIJE: 

 • Mesto fontan Aix-en-Provence in pokušanje lokalne specialitete Caillison D'Aix 
 • Slikovite provanska pokrajina z nasadi sivke in kamnolomi okre 
 • Obisk papeške palače v Avignonu, ki je zaznamovano s pravljično številko sedem 
 • Ogled dobro ogranjenega rimskega viadukta Pont du Gard 
 • Simbol provanse - Daudetov mlin 
 • Amfiteater v Arlesu, kjer prirejajo bikoborbe z znamenitimi kamarškimi biki 
 • Postanek v Aigues-Mortes, mesto zgrajeno za vkrcanje na enega izmed križarskih pohodov 
 • Ogled parfumerije v mestu Grasse 
 • Nočitev v Nici na Azurni obali 
 • Postanek v kraljevini Monaco in obisk oceanografskega muzeja 

 

NAČIN POTEKA EKSKURZIJE: 

1. DAN: SLOVENIJA - ITALIJA

Odhod avtobusa z dogovorjenega mesta v večernih urah ter nočna vožnja po slovenskih in italijanskih avtocestah.

 

2. DAN: AIX EN PROVENCE – ROUSILLON – GORDES - AVIGNON

V zgodnjih jutranjih urah bomo prispeli v Francijo. Čas bo za osvežitev in kavico. Nato si bomo ogledali mesto Aix-en-Provence, ki slovi kot “mesto fontan”, in v katerem so živeli mnogi slavni ljudje, ko so grof Mirabeau, Emile Zola, Darius Milhaud. V enem izmed bistrojev bomo lahko poskusili tudi Caillison D'Aix, lokalno specialiteto. Nato sledi vožnja v pokrajino Luberon. Ogledali si bomo vasice, ki so znane predvsem po nasadih sivke ter kamenolomov okre (Roussilon, Gordes). Vasica Gordes je že nekaj let na spisku najlepših francoskih vasi, v katerih so si vikende postavili tudi francoski bogataši. Vas Roussilon pa je znana tudi kot »rdeča vas«. Sledi še kratka vožnja do Avignona, nastanitev v hotelu. Sprehod in ogled papeškega mesta Avignon in ogled Papeške palače, pripadajočega samostana, kapelo St. Martial. Za Avignon je značilno število sedem: ima sedem pristanišč, sedem univerz, sedem bolnic, sedem samostanov. Večerja in nočitev. 

provansa-solske-ekskurzije-avignon

 

3. DAN: PONT DU GARD – ST. REMY – LES BAUX - FONTVIEILLE (DAUDETOV MLIN) - ARLES

Po zajtrku vožnja do najlepše ohranjenega rimljanskega viadukta Pont du Gard. Postanek in ogled. Sledi razgibana vožnja mimo utrjenega mesteca Tarascon, Van Goghove vasice St. Remy ter mimo ruševin Glanuma do vasice Les Baux, ki se kot trdnjava dviga nad delto reke Rone. Francozi jo imenujejo kar francoska Petra. Sprehod po citadeli. Nadaljevanje poti proti mestu Fontvieille. Malo pred mestom je na ogled Daudetov mlin na veter – simbol Provanse. Slišali boste zgodbico o zeleni pijači, imenovano absint, ki je bila zaradi visoke vsebnosti alkohola (68 odstotkov) in psihoaktivnih učinkov še pred desetletjem prepovedana. Še danes pa jo je mogoče najti v trgovinah v Arlesu, v mestu, ki ga bomo kot naslednjega obiskali. Mesto Arles je izhodišče v pokrajino Camargue in slovi tudi po amfiteatru, v katerem prirejajo bikoborbe z znamenitimi kamarškimi biki. Mesto neguje tradicionalne običaje, ki jih vsako leto prikažejo v pisanih procesijah in prireditvah. Nastanitev v hotelu in večerja. Nočitev. 

provansa-solske-ekskurzije-pontdugard

 

4. DAN: ARLES - AIGUES-MORTES - CAMARGUE – GRASSE - NICA

Zajtrk. Ta dan je namenjen ogledu pokrajine Camargue ter delte reke Rone. Prvi postanek v Aigues-Mortes, mestu, ki ga je zgradil Ludvik IX. Sveti za vkrcanje na enega izmed križarskih pohodov. Nato se bomo zapeljali do vasice Ste. Maries de la Mer, ki leži med sladkovodnimi močvirji in obalo morja ter ima ogromno divjih plaž. Vsako leto se tu zbere na tisoče romov, ki praznujejo svoj praznik. Čas za odkrivanje divjih plaž ter občudovanje flamingov in divjih belih konj. Sledi vožnja proti Nici z vmesnim postankom za ogled parfumerije v mestu Grasse. Prihod v Nico v večernih urah, večerja in nočitev v hotelu. 

provansa-solske-ekskurzije-nica

 

5. NICA – MONACO – ITALIJA - SLOVENIJA

Zajtrk. ter nadaljevanje do bližnje kraljevine Monaco, ki jo sestavljajo tri mesta: Monaco, Monte Carlo in La Condamine. Panoramska vožnja mimo igralnic, lepih hotelov in marine, kjer so zasidrane ladje bogatašev iz celega sveta. Prešli bomo na drugo stran zaliva do knežjega predela, kjer se nahaja znameniti Oceanografski muzej, knežja katedrala in grad. Proti doplačilu ogled Oceanografskega muzeja. Sledi sprehod po mestu. Kasneje sledi vožnja proti Italiji ter naprej proti Sloveniji z vmesnimi postanki. Prihod v Slovenijo v nočnih urah. 

provansa-solske-ekskurzije-monaco

 

CENA VKLJUČUJE: 

 • prevoz z modernim turističnim avtobusom na omenjeni relaciji, cestnine in parkirnine, dva voznika in njune stroške
 • hotelsko gostinske storitve v mladinskih hotelih in hotelih (3 x nočitev s samopostrežnim ali obogatenim zajtrkom)
 • zunanje oglede po programu
 • 3 x večerjo v hotelu oz. restavraciji
 • okrepčilo zjutraj v Aix-en-provence (croissant)
 • vstopnine po programu (parfumerija v Grassu , palača papežev Avignon, Pont du Gard, Daudetov mlin)
 • 1x prosto mesto za spremljevalca na 15 prijavljenih dijakov 
 • slovenskega vodnika izkušnjami izvajanja šolskih ekskurzij
 • organizacijo in izvedbo potovanja 

 

DOPLAČILA: 

 • CORIS zavarovanje v tujini z zdravstveno asistenco za potovanje do 5 dni znaša 7,00 € na osebo (osnovno kritje), tj. skupinska premija po osebi, če se za zavarovanje odloči najmanj 9 oseb
 • Zavarovanje rizika odpovedi 5,7 % cene aranžmaja
 • Oceanografski muzej v Monacu 

Pridobi individualno ponudbo

Condor travel d.o.o.

Mariborska cesta 200b
3000 Celje, Slovenia
Matična št.: 1489259000
Davčna št.: SI43332099

Kontaktne informacije

Financirano od

Prijavite se na e-novice